Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Adaptacija zgrade Filozofskog i Filološkog fakulteta riješiće dugogodišnje probleme grijanja

ucg.me
 • Autor onogost.me
 • 23.05.2024. u 11:46
Uprava za kapitalne projekte zvanično je objavila otvoreni postupak za javne nabavke radova na adaptaciji objekta Filozofskog i Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, čija ukupna vrijednost iznosi 2.547.050 eura.

Dekanka Filozofskog fakulteta UCG, prof. dr Tatjana Novović, izjavila je da ovaj tender predstavlja ključni korak ka unapređenju infrastrukturnih uslova za rad u punom kapacitetu dviju naučno-obrazovnih ustanova Univerziteta Crne Gore.

"Adaptacija zgrade Filozofskog i Filološkog fakulteta, vrijedna više od 2,5 miliona eura, ključna je za unapređenje akademskih uslova na našem fakultetu. Ovim projektom rješavamo dugogodišnje probleme grijanja i stvaramo modernizovane uslove neophodne za kvalitetnu nastavu i istraživačke aktivnosti. Ovo je prvi korak ka stvaranju optimalnog akademskog okruženja koje je od suštinskog značaja za dalji razvoj naših studenata i nastavnog kadra", kazala je Novović.

Kako navode u saopštenju, u okviru projekta predviđeni su: ugradnja novog sistema grijanja i hlađenja, zamjena dotrajale bravarije, postavljanje termoizolacione fasade i zamjena limova na cijelom objektu. Ove promjene će riješiti dugogodišnji problem grijanja objekta i značajno unaprijediti ukupnu funkcionalnost zgrade, na zadovoljstvo svih studenata, profesora i administrativnog osoblja.

Projekat donosi konkretna i dugo očekivana infrastrukturna poboljšanja i predstavlja značajan iskorak ka stvaranju boljih uslova za akademski rad i napredak. Poboljšanje fizičkih uslova rada je preduslov za ostvarivanje visokih standarda u obrazovanju i naučnom istraživanju, što je osnovna misija Univerziteta Crne Gore.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.