Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Adžić: Intenziviraćemo obilaske zdravstvenih ustanova

MUP
 • Autor onogost.me
 • 10.01.2023. u 14:34
Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić pružio je podršku zaposlenima u jedinicama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji su se danas okupili apelujući da im se omogući da rade bez bojazni da će biti izloženi nemilim događajima.

Ministar je, obraćajući se medicinskim radnicima okupljenim u Podgorici, iskazao razumijevanje za težinu i odgovornost njihovog humanog poziva.

Podsjetio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova od prošle godine omogućilo da policijski službenici svakodnevno obilaze zdravstvene ustanove.

"Svakako da nemile scene kojima smo svjedočili nameću potrebu da pojačamo naše aktivnosti u tom pravcu, te ćemo u narednom periodu intenzivirati obilaske", poručio je ministar.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova u saopštenju navode da rade na jačanju kadrovskih kapaciteta, čime će se, kako se navodi u saopštenju, svakako stvoriti preduslovi da policijski službenici budu prisutniji u zdravstvenim ustanovama i na taj način kvalitetnije zaštite zaposlene.

"Država će adekvatno odgovoriti na sve pokušaje ugrožavanja bezbjednosti zdravstvenih radnika", navodi se u saopštenju.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.