Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Adžić: Kopači tunela povezani sa jednom osobom iz Višeg suda i zatvorenicima u UIKS-u

Screenshot RTCG
 • Autor onogost.me
 • 22.09.2023. u 13:11
Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da su riješili slučaj u dijelu "kopanja tunela", i dodao da imaju identifikovana lica koja su se bavila kopanjem tunela, te da većina tih lica dolazi iz Srbije.

"Postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije sa jednim licem iz Višeg suda i sa licima u UIKS-u, a povezani su sa jednom od najmoćnijih kriminalnih grupa u našoj državi", rekao je Adžić.

Naveo je i da imaju tragove koje vode na adresu nalogodavca ovog krivičnog djela.

"Osoba iz Višeg suda povezana je sa članovima kriminalne organizacije protiv kojih je podnijeta prijava", istakao je Adžić.

"Osobe koje su kopale tunel  su imali  pomagače iz Crne Gore", kazao je Adžić na pres konferenciji. Osim šest lica protiv kojih su podnešene krivične prijave, imamo još pet lica koja su uključena u ovaj slučaj", rekao je Adžić.

Na teret im se stavlja više krivičnih djela.

Prema njegovim riječima, u procesu hapšenja veoma je važna međunarodna saradnja budući da su osobe koje se sumnjiče za kopanje tunela državljani Srbije.

On je objavio imena osumnjičenih.

"To su: Veljko Marković (1991). , Milan Marković (1970). Dejan Jovanović (1993). i Vladimir Erić (1991). godište", kazao je Adžić. Pokazao je i njihove fotografije. Dodao je da ova lica imaju kriminalnu prošlost, i da su napustila Crnu Goru.

"Imamo informacije kada su napustili Crnu Goru, i granicu su prešli preko legalnih državnih prelaza", naveo je Adžić.

Prema njegovim riječima, stvaraju se sve zakonske pretpostavke da se "već sjutra raspišu međunarodne potjernice za ovim licima". Adžić navodi i da su fotografije ovih oosba poslate policijama zemalja regiona.

Adžić je saopštio da su službenici UP i ODT-a dali svoj maksimum i da su danonoćno radili na rasvjetljavanju ovog slučaja.

"Budući da imamo vezu ljudi iz Višeg suda, OKG i ljudima koji su UIKS-u, mogu rećio da smo na tragu otkrivanja motiva. Ne možemo reći koji je pravi motiv, ali smo svakako korak bliže tim saznanjima", kazao je Adžić.

Kazao je da neće tražiti ostavku predsjednika Višeg suda Borisa Savića.

"Nemamo informaciju da je Savić na bilo koji način povezan sa ovim događajima. Nemamo informaciju da je Savić bio na poligrafu", rekao je Adžić. On je naveo da će istraga sve pokazati.

Nije odgovorio na pitanje da li je tačna informacija da je vozač Borisa Savića nije htio da se podvrgne poligrafskom ispitivanju.

Rukovodilac ODT-a Duško Milanović kazao je da je tužilaštvo promptno reagovalo.

"Mi smo promptno reagovali, odmah po saznanju je dežurni tužilac izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem. Tom prilikom prikupili smo brojne tragove koji su predmet vještačenja. Uspjeli smo da dođemo do značajnih dokaza koja dovode do osnova sumnje da su ova lica izvršila KD kriminalno udruživanje, teška krađa", rekao je on.

On je kazao da prijavom trenutno nije obuhvaćen niko iz Višeg suda.

"Što se tiče kriminalnih grupa mi u to nemamo još dovoljno uvjerenja i dokaza. To su operativni podaci policije koji treba da se istraže", kazao je Milanović.

Rekao je da je osoba koja se sumnjiči za povezanost sa nekim iz Višeg suda državljanka Crne Gore. Nemaju informaciju da je napustila zemlju.

Odgovarajući na pitanja novinara, kazao je da je uviđaj završen dan ranije u odnosu na posjetu ministra pravde Marka Kovača i premijera Dritana Abazovića  licu mjesta.

Tužilac Marko Mugoša objasnio je da nakon prijave nije zaustavljen rad, već da se istraga zahuktava.

Objasnio je da je do sada saslušano više osoba, da su izvršena brojna vještačenja...

Ovo su osobe osumnjičene da su kopale tunel do depoa Višeg suda

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić objavio je fotografije osoba koje se sumnjiče da su po naređenju kopale tunel koji povezuje depo višeg suda sa stanom u zgradi preko puta.

Вељко Марковић Veljko Marković

Adžić je objavio imena osumnjičenih i kazao da su fotografije ovih oosba poslate policijama zemalja regiona.

Милан Марковић Milan Marković

"To su: Veljko Marković (1991). , Milan Marković (1970). Dejan Jovanović (1993). i Vladimir Erić (1991). godište", kazao je Adžić.

Дејан Јовановић  Dejan Jovanović

Pokazao je i njihove fotografije. Dodao je da ova lica imaju kriminalnu prošlost, i da su napustila Crnu Goru.

Владимир Ерић Vladimir Erić

"Imamo informacije kada su napustili Crnu Goru, i granicu su prešli preko legalnih državnih prelaza", naveo je Adžić.

Непозната женска особа за којом се трага Nepoznata ženska osoba za kojom se traga

Podsjetimo da je provala u sudski depo primijećena 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su osumnjičini, navodno boravili.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci