Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Agencija za lokalnu demokratiju odabrala dobitnike malih grantova

lad
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 19.09.2016. u 08:05

NVO Omladinski klub Nikšić, sa projektom „Informiši se – uključi se“ i neformalna grupa mladih „Free climbing group“, sa projektom „Bouldering course Nikšić“, dobitnici su malih grantova za 2016. godinu iz prvog poziva Lokalnog fonda za mlade – Nikšić, koji je raspisala Agencija za lokalnu demokratiju (ALD). 

Ovim organizacijama pripala su novčana sredstva u visini od 973, odnosno 1.000 eura.

Kako ispred Agencije navodi Snežana Milačić, Odluku o dodjeli finansijskih sredstava donio je tročlani žiri koji su činili Milan Korać, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, kao predstavnik lokalnih vlasti, zatim Sandra Vahtel iz NVO Alfa Centar, kao predstavnik civilnog sektora i Kerim Međedović, izvršni direktor ALD, kao predstavnik donatora.

„Lokalni fond za mlade predstavlja fond koji je kreiran od strane Agencije za lokalnu demokratiju Nikšić sa ciljem da podrži godišnje barem dvije inicijative manjeg obima neformalnih grupa mladih ili omladinskih organizacija u opštini Nikšić. Sredstva za Lokalni fond za mlade, ALD je ostvarila kroz projekat „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana“, finansiran od strane Evropske unije kroz program Civil Society Facility Operating Grants to IPA CSO Association Support to regional thematic associations“, istakla je ona.

Dodala je da će potpisivanje Ugovora o dodjeli finansijskih sredstava biti održano sjutra sa početkom u 11h.

„Potpisivanje ugovora obaviće se u prostorijama Agencije za lokalnu demokratiju, a prisustvovaće svi članovi komisije, kao i dobitnici grantova“, zaključila je Milačić.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 068/893-248, a u toku radnog vremena na broj 040/213-586. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci