Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:31
29.5.2022.

Akcija čišćenja Kapetanovog jezera

Kapetanov Konak organizuje prvu veliku akciju čišćenja Kapetanovog jezera, u saradnji sa NVO Ne bacajte Boce i NVO Naša akcija danas na pomenutoj lokaciji.


"Veliko nam je zadovoljstvo što će prva akcija čišćenja jezera koja je inicirana od strane Kapetanovog konaka, biti dio  kampanje „Da zablista Crna Gora“ čiji je pokretač i organizator nevladina organizacija Koalicija za održivi razvoj. Naime, akcija je podržana od strane mnogobrojnih nevladih organizacije, institucija, javnih preduzeća i grupa građana, volontera, koji će danas udruženim snagama podržati prvu veliku akciju čišćenja Kapetanovog jezera u nadi da će poslati snažnu poruku da prirodu koju imamo treba da čuvamo, cijenimo i poštujemo. Cilj akcije je da se Kapetanovom jezeru kao jednom od posećenijih izletišta u Crnoj Gori vrati stari sjaj i da se očisti od smeća koje narušava  ljepotu ovog predijela", navode iz Ekopatriotizma.

Od strane organizatora za prisutne biće obezbijeđeno osvježenje i sendviči. 

Akcija čišćenja počinje u 10 časova, a okupljanje je predviđeno ispred Kapetanovog konaka.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:53
  30.6.2022.

  Osolike muve koje se posljednjih dana mogu vidjeti u velikom broju u Crnoj Gori, a pogotovo na području Nikšića, potpuno su bezopasni insekti, ističe specijalista biologije Miloš Džiknić.

 • 10:41
  30.6.2022.

  Zbog tropskog talasa i izuzetno visokih temperatura na snazi je narandžasti meteoalarm, a narednih dana biće ekstremno vruće, dok će tokom vikenda živa u termometru dostizati 40 stepeni Celzijusove skale, najavio je meteorolog Branko Micev.

 • 09:00
  30.6.2022.

  Oglas za prijem 70 lica u službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika i vojnikinja  po ugovoru, koji je Ministarstvo odbrane raspisalo 20. juna ove godine, odnosno 22. juna za upražnjena formacijska mjesta sa mjestom rada u Golubovcima, povučen je, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

 • 08:53
  30.6.2022.

  Zemljotres jačine 4,8 stepeni po Rihteru pogodio je jutros u 8.07h Bosnu i Hercegovinu, a potres se osjetio i u Crnoj Gori.