Akcija “Donatorski dan”: Pomoć za 25 najugroženijih porodica

soc_rad
onogost.me
  • Autor Marija Vujovic
  • 29.12.2018. u 07:07

Imajući u vidu da se jedan broj naših sugrađana nalazi u stanju socijalne potrebe, Centar za socijalni rad je i ove godine pokrenuo akciju pomoći određenom broju porodica u susret novogodišnjim i božićnim praznicima.

Akcijom pod nazivom „Donatorski dan“ obuhvaćeno  je oko 25 najugroženijih porodica, a učestvovao je veliki broj privrednika iz našeg grada. Pomoć je sakupljana na način dobrovoljnog priloga donatora, pa su neki od njih su donirali pakete sa prehrambenim namirnicama, dok su drugi uplatili određena novčana sredstva za kupovinu hrane.

„Cilj akcija je pomoć socijalno ugroženim porodicama kao i razvijanje svijesti o potrebi da se pomogne onima kojima je takva pomoć najneophodnija. Ovakve i slične akcije takođe imaju za cilj podsticanje humanosti i solidarnosti kao temeljnih vrijednosti svakog odgovornog društva i zajednice“, kazali su iz Centra za socijalni rad.

Svjesni da ne mogu svima pomoći, ali ipak odlučni da u toj namjeri istraju, zaposleni u JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik su i ove godine pokušali obezbijediti određena sredstva i dati ih u prave ruke kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Kako podsjećaju, Pivara „Trebjesa“ je već tradicionalno donirala 50 paketića za djecu bez roditeljskog staranja, kao i NVO „Izvor života“ koja je obezbijedila 100 paketića za djecu korisnike materijalnog obezbjeđenja i na taj način im uljepšali predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.