Akcija “Rata”: Nikšićanin osumnjičen za kamatašenje

zelenasenje
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 21.11.2015. u 17:00

Nikšićanin Slobodan Vujačić (41) sumnjiči se da je, od oktobra 2012. godine, do dana podnošenja krivične prijave, koristeći teške prilike oštećenih, pozajmio novac na tzv. zelenašku kamatu P.Z, N.T, I.N, D.K. i B.K.

 Uhapšen je u okviru akcije “Rata“ zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo. On se sumnjiči da je na kamatu dao oko 186.000 eura, prenosi CdM. 

“U prvom slučaju sumnja se da je Vujačić dao oštećenom P.Z. 85.000 eura uz  kamatu od pet odsto na mjesečnom nivou. P.Z. je založio imovinu svog preduzeća, pa su oni dvojica kod notara i sačinila založnu izjavu. Vujačić je potom, kako se sumnja, tražio od P.Z. povraćaj 200.000 eura ili će u suprotnom založenu imovinu prevesti na sebe”, saopšteno je iz Uprave policije.

Zatim, Vujačić je oštećenom N.T. dao 25.000 eura, uz kamatu od pet odsto na mjesečnom nivou.

N.T. je ugovorom koji su sačinili kod notara u zalog dao stan površine 79 metara kvadratnih, koji se nalazi na primorju, a koji je kasnije Vujačić preveo na svoju suprugu.

Vujačić se sumnjiči da je, tokom novembra 2014. godine, dao I.N. novac u 13.000 eura, a tokom decembra iste godine još 20.000 eura uz plaćanje kamate od pet odsto na mjesečnom nivou. 

Kao zalog, oštećeni I.N. je Vujačiću dao vozilo marke “Mercedes” kao i dvije građevinske mašine.

U četvrtom slučaju, Vujačić je dao oštećenom D.K. 8.500 eura uz kamatu od 10 odsto.

Takođe, osumnjičeni je dao B.K. dao 36.000 eura, a oštećeni mu je osim ovog novca na ime kamate vratio još i 40.000 eura što u novcu a što u imovini (nepokretnim i pokretnim stvarima).

Osumnjičeni Vujačić je ovim licima dao oko 186.000 eura, na koji iznos je kamata iznosila 200.000 eura.

Vujačić će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću na dalju nadležnost, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci