Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Akcija ”Udar”: Nove krivične prijave za lažiranje udesa

panorama1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.05.2016. u 14:10

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić podnijeli su tri krivične prijave osnovnom državnom tužiocu zbog lažnog prijavljivanja saobraćajnog udesa.

Prijave su podnešene protiv V.O. (35) i B.Đ. zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dok je N.B. (51) osumnjičen da je počinio krivično djelo prevara.

Kako navodi policija, sumnja se da su V.O. i B.Đ. 3. maja 2014. godine oko 18 i 30h telefonom prijavili dežurnoj službi CB Nikšić da je došlo do saobraćajne nezgode na raskrsnici Rudarske i Gračaničke ulice, u kojoj su učestvovala njih dvojica.

Potom su, kako se sumnja, policiji prikazali lažne činjenice o nastanku oštećenja na vozilima, sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva.

Policija je daljim aktivnostima utvrdila da je N.B. nakon saobraćajne nezgode 10. jula iste godine u 21 i 30h, koja se desila u Trebješkoj ulici, u kojoj je učestvovao kao jedan od vozača, doveo u zabludu radnika osiguravajućeg društva. On je tada prikazao vozilo sa oštećenjima iz prethodne nezgode, u vlasništvu V.O., kao svoje, i na taj način počinio krivično djelo prevara.

Ova policijska akcija predstavlja nastavak akcije ”Udar” u okviru koje je do sada procesuirano 21 lice zbog sumnje da su lažirali saobraćajne nesereće na teritoriji opštine Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci