Akcija „Vesela korpa“: Pomoć za 45 najugroženijih porodica

30265146_728216184233455_8562549901995540480_o
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.04.2018. u 06:16

Grupa građana u saradnji sa NVO „Izvor života“, a uz podršku crnogorskih privrednika drugu godinu zaredom organizovala je akciju „Vesela korpa“ u kojoj je obiđeno 45 porodica iz Nikšića, Berana, Podgorice, Plava i Bara. Tom prilikom su im uručene korpe koje su sadržale jaja, kafu, kolače, a 25 socijalno najugroženijih su dobile i humanitarne pakete.

U okviru akcije posjetili su i Dječje odjeljenje nikšićke Opšte bolnice i uručili donaciju.

Iz NVO „Izvor života“ izrazili su zadovoljstvo što su akciju, koju su oni pokrenuli prošle godine, povjerili mladim ljudima koji su, kako kažu, odradili divan i human posao.

„Drago nam je bilo da im pomognemo i da zajedno sa njima obradujemo ove porodice i uljepšamo im vaskršnje praznike. S obzirom na aktivnosti koje nam predstoje,  trudićemo se da nastavimo saradnju sa ovim mladim ljudima, jer smatramo da ako se ujedinimo i budemo jedni uz druge možemo mnogo više što se pokazalo i ovom akcijom“, naveli su iz te NVO.

Ivana Lupšić, koja je u ime grupe građana koordinirala aktivnosti za sjever Crne Gore pozvala je mlade da im se pridruže i da zajedno pomažu onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

„Nas desetak iz različitih gradova Crne Gore ponosni smo što smo bar malo olakšali i uljepšali praznike ljudima kojima je to zaista bilo potrebno. Veoma smo zahvalni NVO „Izvor života“ koja nam je pružila nesebičnu podršku i pomoć i ukazala povjerenje da stanemo sa njima iza ove akcije koju su oni pokrenuli još prošle, a koju planiramo i narednih godina. Zahvaljujemo se privrednicima iz Nikšića, Danilovgrada i Podgorice koji su bili uz nas. Ono što želim naglasiti jeste da ova akcija nema nikakve veze sa predstojećim izborima, već je slučajnost da su Vaskrs i izborna kampanja u istom periodu, jer kao što sam već rekla, ovo je druga godina kako se ova akcija održava“, istakla je ona.

Akciju su podržali WH Montenego, MI Goranovic, Ramel, Agromont,Višnjić Komerc, Nikšićki mlin, Crna Gora cop, Radionica kolača MFC, Radionica Čar na dar i Pržiona kafe u vlasništvu Dragane Turčinović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.