ALFA Centar nagradio najbolje na konkursu “Svi za jednog, jedan za sve”

43187791_1872980482755320_2775914419413057536_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.10.2018. u 12:10

U prostorijama ALFA Centra u Niksiću danas su svečano uručene nagrade autorima najboljih video klipova pristiglih na konkursu “Svi za jednog, jedan za sve”, a koji je ova nevladina organizacija raspisala 1. septembra.

Konkurs je realizovan u okviru projekta “Svi za jednog, jedan za sve” u okviru kampanje #WeAreNATO, kojeg podržava NATO Odsijek za javnu diplomatiju.

“Ovo je završna aktivnost projekta tokom kojeg je održana Regionalna konferencija u Podgorici i Ljetnja škola REACT 2018. Pozvali smo mlade ljude iz Crne Gore da nam u kratkoj video formi predstave svoju ideju o budućnosti Crne Gore u NATO Savezu. Pristiglo je ukupno 12 radova od kojih je devet zadovoljilo kriterijume. Naš žiri je oduševila kreativna vizija i ozbiljnost u promišljanju autora. Osim ocjene žirija, radovi su bili izloženi pažnji javnosti i na društvenim mrežama ALFA Centra”, kazao je direktor omladinskog programa u ALFA Centru Miloš Perović.

Prvo mjesto pripalo je Anđeli Džaković, studentkinji koja je nagrađena fotoaparatom i učešćem u petodnevnoj studijskoj posjeti Republici Hrvatskoj.

“Prijavila sam se na ovaj konkurs jer je tema bila veoma interesantna i naravno da mi je veoma drago što je moj video ponio prvu nagradu. Mislim da je ovo dobar podsticaj za nas mlade da razmišljamo o temi koja je veoma bitna za našu budućnost, ali i šansa da damo svoj skromni doprinos, kao i da pokažemo svoju kreativnost”, kazala je Džaković nakon uručenja nagrade.

Drugo mjesto i nagrada u iznosu od 200 eura pripala je Nikoli Radenoviću, a treća u iznosu od 100 eura Bojani Marković.

Posebno je nagrađena i grupa autora – učenika Srednje ekonomske škole iz Niksića, Jovović Dragan, Jovović Stevan, Đurović Ana i Kankaraš Anuška. Oni su nagrađeni vrijednim knjigama iz produkcije ALFA Centra.

“Čuli smo za ovaj konkurs od naše nastavnice Olje Lučić i bilo nam je veoma interesantno i izazovno da učestvujemo po prvi put na jednom ovakvom konkursu. Trudili smo se da kroz svoj video predstavimo svoje viđenje o potencijalnim bezbjedonosnim prijetnjama, i nadam se da smo koliko toliko u tome uspjeli”, kazala je Anuška Kankaraš, jedna od nagrađenih.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.