Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Alfa Centar: Pitanje bezbjednosti saobraćaja sistemski urediti

alfa
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 02.10.2015. u 11:51

U organizaciji Alfa Centra danas je održan sastanak na kojem su predstavnici državnih institucija, parlamenta, policije, nevladinih organizacija, biznis kompanija, osiguravajućih kuća, auto škola i stručnih lica raspravljali na temu bezbjednosti saobraćaja. 

Diskutovalo se o aktuelnom stanju u ovoj oblasti, problemima, izazovima i mogućnostima unapređenja.

Svi su saglasni da je pitanje bezbjednosti saobraćaja problem koji se reflektuje na čitavo društvo. Konstatovana je potreba za uspostavljanjem sistema upravljanja bezbjednosti saobraćaja, koji bi podigao nivo saradnje i komunikacije između subjekata iz svih sektora- javnog, privatnog i civilnog. Naročito je naglašena uloga nevladinih organizacija i medija u ovom procesu.

Pitanje nadležnosti, obaveza, prava i odgovornosti nije jasno definisano i ne postoji organ javne uprave čija je isključiva nadležnost bezbjednost saobraćaja. Učesnici sastanka su pohvalili napore Alfa centra, prihvatili i potpisali Deklaraciju o bezbjednosti saobraćaja i izrazili spremnost za daljim angažovanjem u aktivnostima čiji je cilj veći stepen saobraćajne kulture, poznavanje i poštovanje saobraćajnih propisa, poboljšanje saobraćajne infrastrukture, obuka, obrazovanje i vaspitanje svih učesnika u saobraćaju.

''Jedino u efikasnoj komunikaciji i uzajmnoj koordinaciji, uvažavajući važnost prevencije saobraćajnih nezgoda možemo stvoriti ambijent u kome se građani osjećaju sigurno, poštuju svoj i živote drugih'', zaključila je Nada Radović, koordinator programa bezbjednosti saobraćaja. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je pritvor M.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja donio je rješenje o zadržavanju R.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.