ALFA Centar počinje realizaciju projekta „Siguran korak“

slika_2
ALFA Centar
  • Autor onogost.me
  • 05.02.2019. u 07:22

ALFA Centar kreće sa realizacijom projekta „Siguran korak“ koji predstavlja skup međusobno povezanih aktivnosti, sa ciljem povećanja zastupljenosti teme bezbjednosti saobraćaja u osnovnim školama i povećanja nivoa znanja učenika osnovnih škola u ovoj oblasti.

U sklopu programa bezbjednosti saobraćaja, ALFA Centar uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore pokreće seriju edukativnih radionica namjenjenih učenicima trećih razreda osnovnih škola širom Crne Gore. Takođe, osim ove redovne godišnje aktivnosti planiran je i dvodnevni seminar za nastavnike.

“Uvidjevši da je promjena navika kod odraslih učesnika u saobraćaju izuzetno zahtjevna, naporna i dugotrajna, u ALFA Centru smo planirali  niz edukativnih radionica sa učenicima ovog uzrasta. Sa ciljem da upravo oni budu prenosioci poruka starijim učesnicima u saobraćaju, budu mali čuvari reda tokom vožnje u vozilu i promoteri opšte saobraćajne kulture’’, istakla je Marina Došen, koordinatorka projekta.

Cilj dvodnevnog seminara je da prosvjetnim radnicima i direktorima osnovnih škola ukaže na obavezu i mogućnosti izučavanja ove oblasti kroz multisektorski pristup u nastavnom planu i programu za osnovne škole.

Edukativne radionice se organizuju podršku Uprave policije Crne Gore, a prva će se održati danas u našem gradu.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Narednih dana očekuje nas lijepo vrijeme uz temperaturu do 25 stepeni, kazao je meteorolog Branko Micev. Od subote i nedjelje najavio je postepeno zahlađenje, a u ponedjeljak, utorak i srijedu, kako je kazao, imaćemo zimske scene na teritoriji Crne Gore.
Gotovo svakodnevno se na crnogorskim putevima nađu vozači u alkoholisanom stanju, a policija ih nerijetko zaustavi sa preko tri promila, u fazi prepitosti, kada je neophodna brza medicinska reakcija. Psihijatrica podgoričkog Centra za mentalno zdravlje, specijalista doktor medicine Anđa Bulajić Vuković, za Portal RTCG ističe da je stanje svijesti u tim situacijama ozbiljno narušeno, motorika siromašna, te da je nakon oporavka karakteristična potpuna amnezija za period pijanstva.