ALFA Centar: Preko 150 mališana slušalo o bezbjednosti u saobraćaju

alfa_glavna1
ALFA Centar
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2016. u 07:20

U okviru manifestacije “Dan sunca”, u Podgorici je u subotu održan “Veliki saobraćajni čas”, u organizaciji ALFA Centra.

Veliki saobraćajni čas je edukativno-zabavni hepening namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta koji ima za cilj sticanje novih znanja iz oblasti saobraćajne bezbjednosti.

Čas su otvorili učenici OŠ “Milija Nikčević” iz Nikšića sa svojom popularnom koreografijom “Saobraćajni znaci”, nakon čega su održane saobraćajne radionice.

Djeca su imala mogućnost da se takmiče u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa, kao i da učestvuju na likovnom takmičenju na temu “Saobraćaj u mom gradu”.

U višečasovnom programu ALFA Centra učestvovalo je preko 150 mališana iz više gradova Crne Gore.

Kako je kazala Nada Radović, rukovodilac Sektora za bezbjednost saobraćaja u ALFA Centru, veliki saobraćajni čas je imao za cilj da se kod osnovaca unaprijede postojeća, ali i usvoje nova znanja kada je u pitanju saobraćajna kultura i saobraćajna bezbjednost.

“Tokom radionice, djeca su kroz druženje, igru i različita takmičenja imala mogućnost da nauče mnogo novih saobraćajnih pravila, koja će im u velikoj mjeri olakšati snalaženje u svakodnevnim saobraćajnim situacijama”, rekla je ona. 

Za vrijeme manifestacije, dijeljen je informtivno-edukativni materijal, kao i specijalno dizajnirane naljepnice za automobile sa upozorenjem “Makanja u autu”.

“ALFA Centar i ove školske godine nastavlja sa edukacijom najmlađih o poznavanju i poštovanju saobraćajnih propisa, pa nas u narednom periodu očekuje 20 saobraćajnih časova u formi predavanja u 7 gradova Crne Gore, tri edukativno-zabavna hepeninga poput današnjeg, sedam savjetovanja sa direktorima osnovnih škola sa ciljem ukazivanja na mogućnost međupredmetnog proučavanja bezbjednosti saobraćaja, kao i dvije kampanje usmjerene na pješake“, zaključila je  Radović.

Veliki saobraćajni čas završen je uručenjem nagrada za najbolje na radionicama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Meteorolog Branko Micev navodi da nas naredne sedmice očekuju promjenljive vremenske prilike uz skoro svakodnevnu kišu na jugu i u centralnim predjelima.