ALFA Centar: Saobraćajne nesreće se ne dešavaju isključivo drugima

img_3476
Alfa centar
  • Autor onogost.me
  • 23.11.2015. u 15:05

Današnji Dan žalosti u Pljevljima mora biti opomena svima u Crnoj Gori i posljednji poziv na zajedničku akciju u cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća, poručili su iz ALFA Centra. 

 

Kako ističe Nada Radović, koordinator programa bezbjednosti u ovoj NVO, u Crnoj Gori ne postoji koordinisan sistem koji se bavi rješavanjem problema u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

“Kampanje i slične aktivnosti sprovode različiti subjekti čije akcije nijesu međusobno usaglašene, što za posledicu ima izostanak željenog cilja: smanjenje broja saobraćajnih nesreća sa povrijeđenim i poginulim i povećanje ukupnog nivoa saobraćajne kulture građana. Djelokrug poslova, nadležnosti i odgovornosti se često preklapaju ili su neprecizno regulisane, pa se stvara dovoljno veliki prostor za izbjegavanje odgovornosti. Krajnje je vrijeme da država i društvo preduzmu konkretne poteze i sačuvaju građane”, navodi Radović.

Prema njenim riječima, djelokrug poslova, nadležnosti i odgovornosti se često preklapaju ili su neprecizno regulisane, pa se stvara dovoljno veliki prostor za izbjegavanje odgovornosti. 

“Krajnje je vrijeme da država i društvo preduzmu konkretne poteze i sačuvaju građane. ALFA Centar uočava hitnu potrebu uspostavljanja komunikacije, koordinacije i kooperacije među svim subjektima u zajednici koji smatraju da u Crnoj Gori postoji potreba i mogućnost unaprijeđenja te oblasti. Moramo imati u vidu da se radi o pojavi koju je moguće kontrolisati i na koju je potrebno uticati na svim nivoima. Nesreće se ne dešavaju isključivo drugima”, zaključila je Radović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori sjutra će biti malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima i maksimalnom dnevnom temperaturom do 13 stepeni.
Policijski službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore.