ALFA Centar: Upoznati građane sa sudbinom Doma Revolucije

dom_revolucije_razglednica
ALFA Centar
  • Autor onogost.me
  • 27.03.2016. u 09:01

NVO ALFA Centar smatra da je završeni Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje adaptacije i rekonstrukcije Doma Revolucije još jedan u nizu poteza kojima se ne želi doprinijeti rješavanju ovog višedecenijskog problema.

“Kao organizacija koja od 2011.godine kontinuirano sprovodi i realizuje različite aktivnosti sa ciljem sanacije, zaštite, bezbjednosti, urednosti  i ublažavanju psihosocijanih i bezbjednosnih uticaja koje stvara Dom Revolucije uredno vodimo evidenciju poduhvata, obećanja, najava i takozvanih “rješavanja” ovog problema”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su obećanja dolazila sa svih strana, počevši od Ministarstva kulture, preko lokalne uprave, pa do Ministarstva održivog razvoja i turizma koje je raspisalo Konkurs, odabralo, nagradilo i isplatilo najbolje radove i ideje.

 

 

“Ono što nas građane posebno zabrinjava je činjenica da će najbolju ideju pratitii izrada detaljnog projekta za koji će neko dobiti par stotina hiljada eura, takođe, našega novca. U isto vrijeme, dok se sprovodi ova procedura i dok žiri na čijem je čelu lokalni službenik Nebojša Adžić nagrađuje ideje, predsjednik opštine Nikšić saopštava plan da će izvjesna kineska kompanija na tom mjestu izgraditi regionalni biznis centar”, ističu iz ove NVO. 

Ova nevladina organizacija je sapštila da su prije petnaest dana Ministarstvu održivog razvoja i turizma predložili organizaciju izložbe svih radova prispjelih na predmetni Konkurs, kao i ozbiljnu javnu raspravu u vidu organizacije okruglih stolova i tribina. 

“Očekujemo da ova tema u prvom redu interesuje građanke i građane Nikšića čiji bi sud, komentari i sugestije bili od koristi u daljoj proceduri i doprinijeli kvalitetnom rješavanju. Ako u ovom momentu ne postoji volja ili nema mogućnosti da se problem Doma Revolucije kvalitetno riješi, bilo bi makar uputno da se nadležni ozbiljno odnose i prema zdanju koje je odnijelo šesnaest života i da se ova mračna tema prestane zloupotrebljavati u svrhu namicanja novca za raznorazne projekte za koje se unaprijed zna da se neće nikada realizovati”, zaključuje se u saopštenju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.