Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

ALFA Centar uručio pomoć porodici Pejović

img-c5148e0cb228b40eabeec5973db435bb-v
ALFA Centar
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2022. u 12:17

Članovi Volonterskog kluba NVO ALFA Centar uručili su humanitarnu pomoć porodici Pejović koja živi na rubu egzistencije.

„Danas smo uručili pomoć u vidu osnovnih životnih i prehrambenih namirnici, odjeći i obući porodici Pejović koja živi na rubu egzistencije. Svakoga dana imamo pozive za pružanje pomoći, trudimo se da svakog puta izađemo u susret i pomognemo socijalno ugroženim sugrađanima. Svakodnevno radimo na prikupljanju sredstava i namirnica kako bi našim sugrađanima olakšali život i obezbijedili egzistenciju. Moram iskoristiti priliku da se zahvalim našim biznis partnerim: IM „MINIKO“ i diskontu „Popović“  na nesebičnoj podršci i pomoći za realizaciju ovakvih akcija”, saopštila je Marina Došen, koordinatorka omladinskih programa u ALFA Centru.

Zahvaljuje se i partnerskoj organizaciji Centar za afirmaciju RE populacije – CAREP i Romskom savjetu Crne Gore koji su obezbijedili garderobu za Pejoviće.

 „Osim humanog aspekta, ovo je odličan primjer za naše društvo iz razloga što smo podršku za ovu akciju dobili i od romskih organizacija u želji da pomognu našim korisnicima iz većinske zajednice. Zajedničkim akcijama možemo učiniti mnogo više za našu zajednicu, suzbiti predrasude i zajednički doprinijeti socijalnoj koheziji“, ističe Došen.

Žaklina Pejović je zahvalila ALFA Centru i partnerima na današnjoj pomoći i prepoznavanju njihove loše materijalne situacije. 

 „Nemamo osnovnih uslova za život. Najžalije mi je što moj dječak od deset godina ne može da održava ličnu higijenu kao njegovi vršnjaci, jer nemamo kupatilo. Da ulažem nemam, a i kuća nije u našem vlasništvu. Gazda nam je jako dobar i pošten čovjek. Pomoć smo dobijali od nekih lica i firmi iz Crne Gore i inostrastva, međutim, bili smo i žrtve različitih zloupotreba par puta. Andrija, moj sin, često dođe uplakan kući, jer ga djeca diskriminišu zbog naše loše materijalne situacije“, kazala je Pejović.

Iz ALFA Centra pozivaju sve sugrađane da pomognu porodici Pejović, kako bi im se obezbijedili bolji životni uslovi.

„Pozivamo još jednom sve sugrađane i biznis zajednicu da pomognu porodici Pejović. U 21. vijeku poraz je za sve nas i društvo u cjelini da jedno dijete nema uslove da održava redovnu higijenu, jede i utopli se kao njegovi vršnjaci”, zaključuje Došen.

Servis „Acta Non Verba“ je osnovan uz podršku  domaćih i međunarodnih partnera ALFA Centra: Opštine Nikšić, ASB – Arbeiter-Samariter-Bund i IRIS Network.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine