Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

AMSCG: Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

amscg1_6
ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 02.07.2016. u 07:13

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto-moto saveza i upozorili da, zbog visokih temperatura, putuju u ranim jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje - Njeguši, zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, i obustavljen za sve vrste vozila od osam do deset sati i od 14 do 16 sati.

Do 1. avgusta svakog dana, od 17 do 22 sata, zabranjen je saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi sedam i po tona. Sabraćaj je zabranjen na djelovima magistralnih puteva Bioče - Kolašin - Mojkovac, Podgorica – Sotonići – Petrovac, granični prelaz Debeli brijeg – Herceg Novi – Kotor - Budva - Bar – granični prelaz Sukobin, Podgorica – Cetinje - Budva.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa pravom prvenstva prolaza,vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Šavnik - Žabljak, na ulazu u Žabljak, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati, uz povremene prekide ne duže od deset minuta.

Na regionalnom putu R-19 Bioče -Mateševo, lokalitet Veruša - Mateševo, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremeno se obustavlja u terminu od devet do 17 sati.

Zbog prevoza vjetroturbina na relaciji Luka Bar -Podgorica - Nikšić - Krnovo sabraćaj će povremeno biti obustavljen. Konvoj će se u pratnji policije kretati noću utorak na srijedu, četvrtak na petak i nedjelja na ponedjeljak.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Nikšićka policija je Osnovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Lj.K. (47) zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo prevara u osiguranju.