AMSCG: Oprezno zbog poledice i mogućih odrona

amscg
  • Autor onogost.me
  • 18.01.2016. u 08:00

Na jugu Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, dok na sjeveru pada snijeg, a ima i poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore

AMSCG savjetuje vozačima da pažljivije voze, naročito na putevima preko planinskih prevoja, i upozoravaju da je zbog niskih temperatura izražena i poledica, dok je na dionicama koje prolaze kroz usjeke povećana i opasnost od odrona.

Iz AMSCG podsjećaju da je od 15. novembra zimska oprema obavezna na putevima gdje je naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Na ostalim putevima obavezna je samo ako to uslovljavaju zimski uslovi – snijeg, led ili poledica.

Na magistralnom putu Nikšić-Danilovgrad, zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni

Kamionima sa prikolicom i šleperima zbog snijega je zabranjeno kretanje na putevima Mojkovac – Đurđevića Tara – Žabljak, Žabljak – Šavnik, Pljevlja – Metaljka i Pljevlja – Mihajlovici.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na lokalitetima Obzovica i Brajići, doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila od deset do 12 sati.

Zbog rekonstrukcije puta Cetinje – Budva, na lokalitetu Markovići odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od deset sati i 20 minuta do 12 sati i 20 minuta.

Na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, na dionici Jankovića krš-Ulići, zbog rekonstrukcije puta saobraća se jednom trakom naizmjenično, a postavljena je i svjetlosna signalizacija.

Režim saobraćaja će, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionice Budva-Petrovac i raskrsnice Budva-Cetinje-Bečići, biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M-2, na dionici Herceg Novi-Kamenari, u toku je sanacija klizišta u mjestu Baošići, a režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz semaforsku signalizaciju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Narednih dana očekuje nas lijepo vrijeme uz temperaturu do 25 stepeni, kazao je meteorolog Branko Micev. Od subote i nedjelje najavio je postepeno zahlađenje, a u ponedjeljak, utorak i srijedu, kako je kazao, imaćemo zimske scene na teritoriji Crne Gore.
Gotovo svakodnevno se na crnogorskim putevima nađu vozači u alkoholisanom stanju, a policija ih nerijetko zaustavi sa preko tri promila, u fazi prepitosti, kada je neophodna brza medicinska reakcija. Psihijatrica podgoričkog Centra za mentalno zdravlje, specijalista doktor medicine Anđa Bulajić Vuković, za Portal RTCG ističe da je stanje svijesti u tim situacijama ozbiljno narušeno, motorika siromašna, te da je nakon oporavka karakteristična potpuna amnezija za period pijanstva.