Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

AMSCG: Oprezno zbog poledice i odrona

amscg1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2016. u 07:04

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a na putevima u višim planinskim predjelima moguća je pojava poledice, upozorili su iz Auto-moto saveza.

Oni su skrenuli pažnju na pojavu sitnih odrona i savjetovali opreznu vožnju i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.

Od 15. novembra do 31. marta upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u mjestu Mioska saobraća se jednom trakom naizmjenično. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje – Budva, na dionici Brajići – Lapčići, zbog rekonstrukcije puta, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 sati i od 14 do 15 sati i 30 minuta.

Na istom putnom pravcu, na dionici Ugnji – treća traka Obzovica, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 15 sati i 30 minuta.

Na regionalnom putu Crkvice – Vrulja saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati, zbog bušenja i miniranja.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje – Njeguši, zbog minerskih radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Saobraćaj će, zbog miniranja na stopi mosta Moračica, auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, biti obustavljan ne duže od 30 minuta u terminu od osam do deset i od 12 do 14 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3, dionica Podgorica – Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put M-2 Risan – Perast, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu R-12 dionica Petrovići – Vraćenovići – Deleuša zbog rekonstrukcije puta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog ispitivanja postojećeg stanja putne konstrukcije na magistralnom putu M-2.4 Petrovac – Bar dionica Petrovac – Kufin promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od devet do 16 sati.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci