AMSCG: Oprezno zbog poledice

poledica-na-putu
  • Autor onogost.me
  • 19.01.2016. u 08:05

Na jugu Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, dok u centralnim i sjevernim predjelima, zbog jakog mraza, ima mjestimično poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza. 

Oni savjetuju vozačima pažljiviju vožnju, naročito na putevima preko planinskih prevoja i upozoravaju da su, na dionicama kroz usjekem mogući sitniji odroni.

Od 15. novembra zimska oprema obavezna na putevima gdje je naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Na ostalim putevima obavezna je samo ako to uslovljavaju zimski uslovi – snijeg, led ili poledica.

Na magistralnom putu Nikšić-Danilovgrad, zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na putevima Mojkovac-Đurđevića Tara-Žabljak, Nikšić-Šavnik-Žabljak, Javorak-Plužine, Pljevlja-Metaljka i Pljevlja-Mihajlovici.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva, na lokalitetima Obzovica i Brajići, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati, a u Markovićima od deset sati i 20 minuta do 12 sati i 20 minuta.

Na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, na dionici Jankovića krš-Ulići, zbog rekonstrukcije puta saobraća se jednom trakom naizmjenično, a postavljena je i svjetlosna signalizacija.

Režim saobraćaja će, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionice Budva-Petrovac i raskrsnice Budva-Cetinje-Bečići, biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M-2, na dionici Herceg Novi-Kamenari, u toku je sanacija klizišta u mjestu Baošići, a režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz semaforsku signalizaciju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.