Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

AMSCG: Saobraćaj za kamione zabranjen na više puteva

poledica2222_1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 06.01.2017. u 18:38

Neophodna je maksimalno oprezna vožnja na putevima u cijeloj Crnoj Gori, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, navode iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Kako ističu, saobraćaj se odvija otežano i usporeno, snijeg mjestimično pada na sjeveru, a jak vjetar stvara mećavu.

Na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, gdje na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, neophodna je oprezna voznja.

Niske temperature pogoduju formiranju poledice i na putevima u nižim krajevima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Iz AMSCG podsjećaju da je do 31. mart upotreba zimske opreme obavezna na putevima na kojima je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske prilike.

Za sve kategorije vozila sabraćaj je zabranjen na regionalnom putu Rožaje – Kula – Peć.

Zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionicama Vilusi – Vraćenovići, Nikšić – Plužine – Šćepan Polje i Nikšić – Šavnik, Podgorica – Cetinje – Budva, Vilusi – Grahovo – Lipci i Virpazar – Petrovac preko Paštrovačke gore.

Na magistaralnom putu M2.3 Cetinje – Budva, dionica Brajići – Lapčići i dionica Ugnji – treća traka Obzovica, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje – Njeguši promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-2.3 dionica Podgorica – Cetinje lokalitet tunel Mekavac, promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Informativni centar, sa službom pomoći na putu, na usluzi je građanima 24 sata dnenvno, a informacije se mogu dobiti putem telefonaa 19807, 020/234-999 i 063/239-987.

Izvor: AMSCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).