Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Anketa pokazala: Građani poručuju da se mnogi kvartovi moraju urediti

neasfaltirana_ulica
Čitalac portala Onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 07.02.2021. u 16:24

Poštovani čitaoci, prošlo je 15 dana od objavljivanja ankete o neuređenim kvartovaima u Nikšiću, 136 osoba odgovorilo je na upitnik, dok je, na osnovu pristiglih odgovora, infastrukturno stanje na preko 60 lokacija u gradu jako loše. 

Problemi su rasprostranjeni podjednako u gradskim i prigradskim naseljima, a čitaoci se uglavnom žale na neuređen asfalt (87). Na drugom mjestu su rupe na trotoarima i putu (77), neuređen parking je problem koji su identifikovale 72 osobe, dok su rasvjeta i neuređeni trotoari takođe nešto, što po vašem mišljenju, mora biti uređeno. Velikom broju kvartova nedostaju uređene zelene površine, kante za otpad i klupe…

Rezultati su pokazali da čak 128 osoba smatra da je za takvo stanje i probleme u kvartovima najodgovornija Opština Nikšića. Veliki broj ispitanika, njih 61, ukazao je na neagilnost mjesnih zajednica, ali i neagilnost stanara (34) po pitanjima rješavanja instrukturnih problema.

U velikom broju slučajeva građani su se obraćali Opštini, pokretane su inicijative među stanarima, ali po svemu sudeći, molbe da se njihovi kvartovi urede nijesu urodile plodom.

Popunjavajući anketu, čitaoci su se mahom odlučili da ostave kontakt, kako bi detaljnije pričali o infrastrukturnim problemima u njihovim ulicama. Kako priča o ovoj temi ne bi prošla bez vaših ličnih svjedočenja, ali i odgovora nadležnih, novinari portala Onogošt.me će uskoro kontaktirati zaiteresovane strane u ovom problemu.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine