Apel građanima: Iliji hitno potreban novac za transplantaciju bubrega

30769165_10211452492843644_1635963919_o
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 20.04.2018. u 07:32

Tri puta sedmično, sa teretom teškog oboljenja bubrega, tridesetjednogodišnji Nikšićanin Ilija Bulajić ide na dijalizu već nekoliko mjeseci.

Njegova borba krenula je krajem prošle godine, nakon rutinskog odlaska kod očnog ljekara, koji ga je potom uputio kod interniste, a onda je nakon serije nalaza i saznao od čega boluje.

„Ležao sam u nikšićkoj bolnici, pa u Podgorici, onda sam radio biopsiju bubrega i poslije toga sam čekao nalaze iz Zagreba koji su pokazali imunološki virus, hronično-akutno oboljenje. Poslije je, u kratkom periodu, bila neophodna dijaliza“, počinje priču mladić koji je završio Ekonomski fakultet, a kojeg je bolest trenutno zaustavila na putu do magistrature.

Sve se, kaže, desilo preko noći, jer nije imao zabrinjavajućih simptoma koji bi mu, prisjeća se, ukazivali na tako ozbiljan problem.

„Pojavilo se crvenilo na lijevoj nozi , ali je u početku smatrano da se radi o kožnom oboljenju. Međutim, kasnije se zaključilo da je to bio neki otok i da je to bila zapravo posljedica oboljenja bubrega“, navodi Bulajić.

On dodaje da se sada nalazi na listi čekanja za transplantaciju, ali bez mnogo optimizma zbog čega počinje polako da pakuje kofere i sprema se na put za Italiju.

„Samo jedna kadaverična transplantacija je urađena zadnjih šest do sedam godina, tako da su šanse da se dođe do kadaverične transplantacije skoro moguće samo na papiru. Moj plan je da uradim transplantaciju na privatnoj klinici u Italiji, cijena te operacije je minimum 60.000 uz nešto više zbog troškova puta. Mi smo počeli prošle sedmice akciju pomoći. Zadovoljni smo odzivom, kako je to krenulo i iskreno se nadam da će novac biti prikupljen u potrebnom roku“, navodi tridesetjednogodišnjak koji je rano ostao bez majke, a potom sestre i oca, najbližih srodnika koji su mogli biti donori bubrega.

Ilija živi sa 93-godišnjom bakom Rosom, brine o njoj u trenutku kada ni sebi ne može pomoći. Ipak, ovaj tridesetjednogodišnji mladić, sa puno optimizma bori se sa teškom bolešću i vjeruje da će pobijediti u velikoj životnoj borbi. No, biće mu za to potrebna i pomoć građana. Svi koji žele da pomognu mogu to uraditi uplatom na broj žiro računa 535-0100100587950-13.

Za uplate iz inostranstva:

 56: intermidiary bank: RAIFFEISEN  ZENTRALBANK 

                                            OESTERREICH  AG  VIENNA

                                            SWIFT  CODE : RZBAATWW

 57A: Account with institution : PRVA  BANKA CG AD

                                                         PODGORICA

                                                         SWIFT  CODE : PRVAMEPG

 59: Beneficiary customers : ME25535013010001848006

                                                   Bulajić Ilija

                                                   6. Crnogorska 7  10

                                                   Nikšić 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.