Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Asocijacija mladih: Vlada da obezbijedi besplatna zaštitna sredstva

234234_1
Asocijacija mladih
  • Autor onogost.me
  • 27.02.2021. u 07:38

Asocijacija mladih Crne Gore večeras je pozvala Vladu Crne Gore i nadležne institucije da obezbijede dovoljne količine higijenske opreme i zaštitnih sredstava za građane Crne Gore, koje bi dobijali besplatno.

 

Predsjednik Asocijacije mladih Marko Popović je ukazao da su Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice i Evropska unija donirale danas desetine hiljada predmeta lične zaštitne opreme i higijenskih artikala Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Pomoć je stigla u cilju zaštite migranata koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori, kao i službenika MUP-a koji vode računa o njima. EU se brine o migrantima, isto tako i mi kao cjelokupna društvena zajednica treba da se brinemo o svim članovima društva”, naveo je Popović.

Svjesni su, kazao je, činjenice da u Crnoj Gori broj inficiranih koronavirusom iz dana u dan raste, a među oboljelima je i veliki broj mladih, koji su državljani Crne Gore.

“Mladi u Crnoj Gori ne nalaze se na zavidnom položaju, na šta još utiče i postojanje koronavirusa. Veliki broj mladih koji su radili u ugostiteljskom sektoru ili su ostali bez posla ili su “na čekanju” da otpočnu svoje radne aktivnosti koje su obavljali prije donošenja epidemioloških mjera u određenim opštinama”, naglasio je predsjednik Asocijacije mladih.

Od njih se, istakao je, ne može očekivati da svakoga dana kupuju maske, gelove za ruke i ostala sredstva koja su im neophodna kako bi zaštitili svoje i zdravlje ostalih članova zajednice, jer veliki broj njih nema nikakva materijalna primanja tokom zabrane rada ugostiteljskog sektora.

“Ovim putem ponovo apelujemo na Vladu Crne Gore da stopira komunalnije i rate kredita porodicama koje su radile u ugostiteljskom sektoru, a koje trenutno ne mogu obavljati svoje radne aktivnosti zbog važećih epidemioloških mjera. U pitanju je veliki broj mladih porodica koje imaju i djecu. Budućnost društva je upravo u djeci. Sačuvajmo ih”, poručio je Popović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, zaštitu prirodnih resursa, i povećanje ekološke svijesti među građanima kroz mjere kontrole, kazao je u razgovoru za Portal RTCG ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.
Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao je da očekuje da će od jeseni transplantacije biti rađene i u Kliničkom centru. Gostujući na TVCG kazao je da rade na smanjivanju listi čekanja, te da je u pripremi nova metodologija zakazivanja pregleda. Istakao je da je broj bolovanja preko 30 dana smanjen za 50 odsto, a ispod 30 dana za 20 odsto.