Autobuska stanica Nikšić: Broj linija opao sa 120 na manje od 60 dnevno

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 28.09.2022. u 08:15
Broj linija polazaka i odlazaka sa Autobuske stanice Nikšić je gotovo prepolovljen u prethodne tri godine.

Kako je u emisiji Mreža.me na TVCG kazao Ratko Krivokapić, direktor Javnog preduzeća “Autobuska stanica” Nikšić, nekada je sa ovih perona polazilo u prosjeku dnevno oko 120 linija.

“Prije korone ovdje je bilo oko 80 polazaka dnevno, danas se to kreće u prosjeku 57 do 59 polazaka. Ono što je najžalije za nas što broj međunarodnih linija je veoma opao i svega četiri imamo za Beograd, po jednu dnevno imamo za Trebinje i dvije za Sarajevo. Inače sa ove autobuske stanice imamo 33 direktna polaska za Podgoricu i 11 u prolazu, što ukupno čini 44 linije svaki dan kada je u pitanju Podgorica. To je najveći broj putnika odnosno najveća frekvencija”, naveo je on.

Kako je kazao, postoji interesovanje putnika za druge linije i što se tiče domaćeg i međunarodnog saobraćaja.

“Trebinje imamo samo jednu liniju dnevno, međutim, nekada je tu bio znatno veći broj putnika i linija i to se naročito osjeća potreba upravo za taj region, odnosno za tu državu, jer je upravo veliki broj putnika dolazio sa tih prostora a i odavde isto tako išao”, dodao je on.

Krivokapić je istakao i dobre uslove na nikšićkoj Autobuskoj stranici.

“Nedavno su postavljene taktilne trake za slijepa lica. Planiramo da uradimo i solarne panele ovdje, već su aktivnosti preuzete i žalosno je zaista jer znamo kakva je nekada situacija bila ovdje na autobuskoj stanici, kakvi su uslovi bili bijedni, a danas zaista imamo sve uslove. Nikšić kao grad ima veliki broj ljudi koji rade u inostranstvu i mislim da bi te linije međunarodne naročito nama bila bitne, koje idu za zapadnu Evropu”, zaključio je on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Trebalo bi ako vec ima nocna linija za Beograd , da to postoji o danju jedan polazak , jer van sezone nema ni železnički prevoz na ovoj relaciji.

  2. Pitajte prevoznike sučim će u svijet sa onim raspalim autobusima ne mogu ni do dubrovnika a ne negdje dalje

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.