Barać: Krupac sa pravom zovu „nikšićko more“

vijesti.me
 • Autor onogost.me
 • 09.07.2023. u 13:54
Balša Raičević, trogodišnji Nikšićanin, nije mogao sakriti oduševljenje što će se prvi put voziti u kajaku. Čak je, valjda vjerujući da će mu ta jedna godina „pomoći“ da pokaže da može da se vozi u kajaku, na jezeru Krupac, kazao da ima četiri godine.

I dok se Balša vozio sa tatom Miljanom, sa obale ih je bodrila mama Svetlana. I fotografisala, jer treba zabilježiti Balšinu prvu kajakašku vožnju.

Za razliku od Balše, njegov 13 godina stariji sugrađanin Petar Žugić, već je imao priliku da se vozi u kajaku.

„Volim isprobati nešto novo i bio sam srećan kada sam prvi put probao vožnju kajakom. Jedva sam čekao da ponovo vozim. Ljeti često dolazim ovdje i Krupac je divno mjesto. Eto, valjala bi da ima i neka skakaonica“, kazao je Petar.

Priznao je da se ne bi dvoumio kada bi morao da bira između mora i Krupca. Uvijek bi izabrao „nikšićko more“.

Dok su instruktori brojnih škola plivanja učili polaznike kako da uspješno savladaju osnovne korake, ali i razne stilove, zahvaljujući Turističkoj organizaciji (TO) Nikšić, dobili su i čas ronjenja od profesionalnog ronioca.

„Imali smo pokaznu vježbu i upoznavanje djece sa ronilačkom opremom, kao i kako se zaranja. Veoma im se svidjelo i mislim da ćemo u budućnosti možda imati nekog ronioca među njima. Moram da istaknem da od ove godine naša jedinica ima i sedam profesionalnih ronilaca koji će biti na usluzi građanima“, kazao je Boško Tadić iz vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić, i jedan od sedmorice ronilaca.

Da atmosfera na jezeru bude dobra pobrinuli su se di-džejevi, dok su animatori Svetlana i Aleks bili zaduženi za najmlađe kupače. Sve to u organizaciji TO koja je odlučila da jednodnevnom manifestacijom „Ajmo na Krupac“ dodatno promoviše jezero.

Tako su pored kajaka, bile obezbjeđene sup daske, pedaline, a na pijesku se igrala i odbojka.

„Skoro svaki dan dolazim da se kupam, ali i da igram odbojku. Voda je topla, a pijesak je super za odbojku. Pozovem i drugare iz kluba da dođu i da zajedno igramo“, kazala je jedanaestogodišnja Anđela Tomašević koja dvije godine trenira odbojku.

Foto: vijesti.me

„Veliki broj kupača pokazuje da Krupac sa pravom nosi epitet nikšićko more. Ono što mene posebno raduje, kao turističkog radnika, je vodostaj koji je na zavidnom nivou za ovo doba godine, što prethodnih godina nije bio slučaj i što može da garantuje da ćemo imati uspješnu kupališnu sezonu“, kazao je direktor TO, Mitar Barać.

Kako je kazao, organizovanjem manifestacije, namjera im je bila da ukažu na prednosti jezera i njegove kapacitete, a trude se da dodatnim sadržajima upotpune boravak na Krupcu.

„Trudimo se da upotpunimo sadržaje, a značajan doprinos u tome dao je i park koji je nedavno otvoren i koji su Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić zajedno napravili na 8.000 kvadrata. Krupac je značajno izletište ne samo za Nikšićane, nego za sve posjetioce koji dolaze“, kazao je Barać.

Svjestan je da je potrebno dodatno uređenje prostora na krupačkoj plaži i to pitanje su, kako je kazao, pokrenuli prošle godine.

„Turistička organizacija nema kapaciteta da iznese jedan takav projekat, ali imamo dobre signale od Opštine i, prije svega od Elektroprivrede koja gazduje vodama i područjem oko voda, da bi možda zajedničkim snagama već za sledeću godinu mogli da pripremimo nove sadržaje kada je samo uređenje prostora na krupačkoj plaži u pitanju“, istakao je Barać.

Ukoliko bi u naredne dvije godine, prema njegovim riječima, uspjeli da urade kružne staze oko jezera Krupac i Slano, onda bi, kako je rekao, mogli da pričaju o pravoj valorizaciji nikšićkih voda koje predstavljaju glavni potencijal kada je turizam u gradu pod Trebjesom u pitanju.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.