Barović: Upis Filozofskog fakulteta pravi izbor za brucoše

brucosi
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2016. u 10:09

U amfiteatru Filozofskog fakulteta upriličen je svečani prijem za studente koji su ove godine upisali taj fakultet.         

U pozdravnoj riječi brucošima se obratio dekan Goran Barović, poželjevši im dobrodošlicu. Barović je poručio prisutnim studentima da se na tom fakultetu izdvajaju dva dana.

„To su ulazak i uručenje diploma. Odgovorno tvrdim da smo jedan od lidera među crnogorskim fakultetima i za to imamo valjane argumente. Skoro smo proslavili 50 godina postojanja. Sa ovog fakulteta u raznim fazama njegovog razvoja izdvojeno je više studijskih programa koji su danas samostalni fakulteti u okviru Univerziteta Crne Gore. Nastavićemo i dalje da se razvijamo, pa neka se i dalje dijelimo“, rekao je Barović o toj akdemskoj jedinici i čestitao novim studentima na izboru fakulteta. On je dodao da je uvjeren da su napravili pravi izbor.

U nastavku obraćanja, koje su sa pažnjom slušali prisutni, Barović je rekao i da skoro da ne postoji škola u državi, a da okosnicu nastavnog kadra ne čine studenti ovog fakulteta.

„Nadamo se da ćete to biti i vi. Ali, naših studenata ima u svim sferama kako kod nas tako i u regionu. Poručio bih i svim studentima koji nijesu iz Nikšića da se lijepo osjećaju u ovom lijepom gradu. Diploma profesora za  koju danas počinjete da se borite daje vam šansu da se bavite obrazovanjem i vaspitanjem mladih generacija. To vam je istovremeno i obaveza i odgovornost, a samo ćete radom doći do cilja. Svemu pomenutom treba neko da vas nauči a za to smo tu mi, vaši profesori. Od vas očekujemo trud i zalaganje. Od najboljih očekujemo da zauzmu naše pozicije i zauzmu brigu o ovoj kući“, istakao je dekan i napomenuo da Filozofski fakultet ima jako razvijenu međunarodnu saradnju. 

Jedna od novoupisanih studentkinja Bojana Garović, koja  dolazi iz Rožaja, upisala je smjer Obrazovanje učitelja.

„Došla sam jer mi se dopada ova sredina i ljudi. Završila sam Gimnaziju, a upisala sam učiteljski smjer, jer jako volim rad sa djecom“, rekla je Bojana.

Na današnjoj svečanosti bila je prisutna i Jelena Šušić iz Podgorice, koja je nakon završene Ekonomske škole upisala isti smjer. Ona je, takođe, kao razloge navela ljubav prema radu sa djecom.

Biljana Kovačević iz Risna odlučila se za smjer – Psihologija.

„Volim psihologiju. U srednjoj školi sam imala ovaj predmet dvije godine i od tada sam zavoljela tu oblast“, istakla je Biljana.

Akademsku 2016/2017 na Filozofskom fakultetu upisalo je oko 300 studenata na osam smjerova: Sociologija, Filozofija, Istorija, Geografija, ‚Pedagogija, Obrazovanje učitelja, Predškolsko vaspitanje i Psihologija.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.