Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Besplatna psihosocijalna pomoć i savjetovanje za oboljele od demencije i njihove porodice

Poster
 • Autor onogost.me
 • 09.07.2024. u 15:27
Od jula ove do decembra naredne godine obučeni volonteri će na terenu pružati psihosocijalnu podršku osobama oboljelim od demencije i njihovim članovima porodica u opštinama Nikšić, Plužine, Šavnik, Berane, Andrijevica, Petnjica, Plav i Gusinje dok će dva licencirana psihoterapeuta u opštinama Nikšić i Plužine pružati usluge savjetovanja.

Pružanje besplatnih usluga pomoći osobama oboljelim od demencije i njihovim članovima porodica je omogućeno zahvaljujući projektu „Život sa demencijom“, koji implementiraju nevladino udruženje (NVU) „Impuls“ iz Nikšića i Zavod Krog iz Slovenije.

„Volonterska pomoć je dragocjena i ona će direktno uticati na poboljšanje kvaliteta života starijih ljudi sa i/ili u riziku od demencije, kao i za njihove bližnje. Usluge savjetovanja i psihosocijalne podrške trajaće 18 mjeseci“, stoji u saopštenju pomenutih organizacija i pozvali zainteresovane građane da se prijave za pomenute usluge.

Volonteri, njih 24, su tokom juna prošli tri obuke, koje su držali eksperti iz Crne Gore i Slovenije.

Projekat „Život sa demencijom“ traje od 1.1.2024. godine do 31.12.2025. godine i kofinansiraju ga Evropska unija i Vlada Crne Gore sredstvima IPA II – „Godišnji akcioni program za Crnu Goru za 2020. godinu - Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.