Besplatno ljetovanje za osnovce i srednjoškolce iz Šavnika

Opština Bar
 • Autor onogost.me
 • 18.08.2023. u 11:26
Opština Bar obezbijedila je besplatno ljetovanje učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Šavnik, kao jedan od segmenata kontinuirane brige o djeci i mladima i u cilju afirmacije inkluzivnog društvenog odnosa i dostupnosti turističkim sadržajima, saopšteno je iz te lokalne uprave.

Grupa od 69 šavničkih učenika, u pratnji tri učitelja i nastavnika, boraviće krajem avgusta u Čanju gdje će imati priliku da uživaju u odmoru i morskim sadržajima.

Kako je saopšteno iz Opštine, pored toga, tokom njihove posjete Baru moći će da se upoznaju sa prirodnim i kulturno-istorijskim znamenitostima grada, da nauče nešto više o njegovoj bogatoj tradiciji i brojnim potencijalima.

“Barska lokalna uprava već treću godinu zaredom tokom ljetnjeg raspusta obezbjeđuje smještaj za djecu i mlade iz crnogorskih opština sa sjevera, sa težnjom da i njima učini dostupnim sve sadržaje koje imaju i njihovi vršnjaci sa primorja i iz drugih gradova. Osim toga, ovim se stvaraju uslovi i za unaprijeđenje međuopštinske saradnje u oblastima od posebnog značaja za građane”, navodi sw u saopštenju.

Opština Bar će, kako kažu, nastaviti sa tom praksom.

“Realizujući ove i slične aktivnosti i iskazujući odgovoran odnos prema djeci i mladima, Opština Bar će nastaviti da pruža aktivan doprinos kreiranju podsticajnog društvenog ambijenta i unaprijeđenju socijalne zaštite i zaštite prava djeteta”, naveli su u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.