Bira se član za razvoj i zaštitu lokalne samouprave

dsc_3111
  • Autor onogost.me
  • 24.01.2016. u 12:00

Opština Nikšić raspisala je Javni poziv ovlašćenim predlagačima za predlaganje kandidata za jednog člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.

Ovlašćeni predlagači su stručne institucije, organizacije, nevladine organizacije, stručna udruženja, mjesne zajednice, asocijacije lokalnih vlasti i građani, navodi se u pozivu.

Navedeni predlagači moraju da u roku od 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva dostave Skupštini opštine Nikšić – Odboru za izbor i imenovanja, predlog kandidata za člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.
 
Predlog kandidata podnosi se u pisanoj formi sa obrazloženjem predlagača o kandidatu. Uz predlog kandidata potrebno je dostaviti i pisanu saglasnost kandidata.

Za člana Savjeta može biti izabrano lice iz reda istaknutih i uglednih građana Opštine i stručnjaka iz oblasti od značaja za lokalnu samoupravu.

Kako se navodi u pozivu, za člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave ne može biti biran poslanik ili odbornik, lokalni funkcioner, starješina organa lokalne uprave i rukovodilac javne službe,  izabrana, imenovana i postavljena lica u Vladi Crne Gore i organima državne uprave, funkcioneri i članovi organa političkih stranaka (predsjednici stranaka, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi izvršnih i glavnih odbora, kao i drugi stranački funkcioneri), kao I  lica koja su pravosnažno osuđena za krivično djelo protiv službene dužnosti, bez obzira na izrečenu sankciju ili su pravosnažno osudjena za neko drugo krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju dužem od  šest mjeseci.

Bliže informacije u vezi sa javnim pozivom mogu se dobiti u Službi za skupštinske poslove ili putem telefona 040/213-073.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.