Bira se član za razvoj i zaštitu lokalne samouprave

dsc_3111
  • Autor onogost.me
  • 24.01.2016. u 12:00

Opština Nikšić raspisala je Javni poziv ovlašćenim predlagačima za predlaganje kandidata za jednog člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.

Ovlašćeni predlagači su stručne institucije, organizacije, nevladine organizacije, stručna udruženja, mjesne zajednice, asocijacije lokalnih vlasti i građani, navodi se u pozivu.

Navedeni predlagači moraju da u roku od 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva dostave Skupštini opštine Nikšić – Odboru za izbor i imenovanja, predlog kandidata za člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.
 
Predlog kandidata podnosi se u pisanoj formi sa obrazloženjem predlagača o kandidatu. Uz predlog kandidata potrebno je dostaviti i pisanu saglasnost kandidata.

Za člana Savjeta može biti izabrano lice iz reda istaknutih i uglednih građana Opštine i stručnjaka iz oblasti od značaja za lokalnu samoupravu.

Kako se navodi u pozivu, za člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave ne može biti biran poslanik ili odbornik, lokalni funkcioner, starješina organa lokalne uprave i rukovodilac javne službe,  izabrana, imenovana i postavljena lica u Vladi Crne Gore i organima državne uprave, funkcioneri i članovi organa političkih stranaka (predsjednici stranaka, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi izvršnih i glavnih odbora, kao i drugi stranački funkcioneri), kao I  lica koja su pravosnažno osuđena za krivično djelo protiv službene dužnosti, bez obzira na izrečenu sankciju ili su pravosnažno osudjena za neko drugo krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju dužem od  šest mjeseci.

Bliže informacije u vezi sa javnim pozivom mogu se dobiti u Službi za skupštinske poslove ili putem telefona 040/213-073.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zavod za hirometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje povodom loših vremenskih prilika tokom ponedjeljka i utorka. Upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.