Biti majka je umjetnost

img-855191e0bcc6a7c2d9114800c12f1ed9-v
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 07.03.2019. u 12:18

Biti majka jeste umjetnost. Stvaralac jednog najljepšeg djela - djeteta. Od prvog osjećaja u stomaku preko nježnih bebinih pokreta, pa do prvog plača kao zasigurno jednog najljepšeg zvuka, zvuka života.

Devet mjeseci prosvjetljivanja sebe i onoga što nosiš u stomaku. Kada svaki svoj san, molitvu, misao, želju namijeniš njemu, trudeći se da ga svaka nit tvoje ljubavi obavije i zaštiti do dolaska na ovaj svijet. Onda zanesena svojim bolovima, dobijaš najljepšu stvar, svoj život ispred sebe. Vidite ono što ste živjeli poslednjih devet mjeseci. Vidite čar života. Svoj život. Svoje dijete. Tada je krenulo jedno novo poglavlje u mom životu, čije početno slovo polako vežem koncima, onim najsvetijim, majčinim. Želim da to poglavlje bude posvećeno njemu, trudeći se da stvorim nešto veoma vrijedno – oblikujem život. Zasigurno tvrdim da ne postoji trenutak kada barem jedna moja misao nije namijenjena njemu. Njegovom spremanju za svaki novi dan, novi zadatak i malu životnu pobjedu.

U moru obaveza koje majkama svakodnevica zadaje, gotovo je nemoguće da ne vodite računa o udobnosti vaše odjeće i obuće, kako sebe tako i svog djeteta. Počev od kupovine koja je ranije bila moja opsesija, kada su mi crvena haljina ili pak crne elegantne cipele odvlačile pažnju u svakom izlogu, i prema čemu sam osjećala veliku strast, pa do današnjih šarenolikih izloga sa dječijim igračkama, odjećom i stvarčicama za moje dijete.

Trudim se da svaki izlog kom posvetim pažnju bude sadržan najudobnijim i najkvalitetnijim stvarima, trenerkama, patikama namijenjenih meni i mom dječaku. Iako naizgled izbor odjeće ne smanjuje moje obaveze koje me čekaju svakog dana, neopisivo mi ga čini laksim i udobnijim. Kao i sto ranije opisah svoju misao i brigu za stvorenjem, čiji mi osmjeh i sreća osvetljuju svaki korak i pokret tokom dana, ne postoji trenutak kada se ne potrudim da i njemu ne pripremim nešto što će mu učiniti dan lakšim i ljepšim.

Plaćeni prostor

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
Ljetnje računanje vremena počinje večeras. U noći između subote i nedjelje kazaljke ćemo pomjeriti za sat unaprijed, odnosno sa 2:00 na 3:00 časa. Spavaćemo sat vremena manje, ali će dan biti duži.