Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bivšem šefu filijale CKB-a određen pritvor

nikcevic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2016. u 07:42

Bivši šef nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke Radoslav Nikčević (51) od prekjuče je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je sa 10 kolega nanio 4.000.000 eura štete CKB.

Kako Pobjeda saznaje, osim Nikčevića pritvor je određen i njegovoj koleginici Maji Ćirić (44).

Nikčević, Ćirić i još 10 osoba uhapšeni su u petak po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Tužilaštvo je tražilo pritvor samo za Nikčević i Ćirić, ali je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici to odbio.

”Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odbio je prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, koje će u zakonskom roku izjaviti žalbu”, navodi se u ranijem saopštenju Tužilaštva.

Žalbu Tužilaštva usvojilo je vijeće Apelacionog suda.

Sadašnji i bivši službenici Crnogorske komercijalne banke – filijala u Nikšiću terete se za  produženo krivično djelo – zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 

Osumnjičeni za ovo krivično djelo su šef filijale CKB-a u Nikšiću Nebojša Vukićević (35), kao i bivši službenici Dragan Perutović (53), Ivan Radulović (35), Jelena Čvorović (38), Miroslav Antunović (44), Svetlana Cicmil (47) i Aleksandar Nikčević (35). Pod istragom su se našle i službenice Aneta Novaković (31) i Dragana Bulajić (33), koje su u međuvremenu iz nikšićke filijale prešle da službuju u poslovnicama CKB-a u Podgorici.

Krivičnom prijavom obuhvaćena je i bivša službenica nikšićke filijale CKB-a, 64-godišnja Dragica Radulović koja iz zdravstvenih razloga nije zadžana u tužilačkom pritvoru.

Prema sumnjama Tužilaštva i policije, uhapšeni bankari su od 2007. do početka 2011. godine bez odobrenja klijenata prenosili novac sa njihovih računa na druge tekuće račune. Sumnja se i da su uhapšeni bez znanja klijenata podizali gotovinu sa njihovih računa.

Prema nezvaničnim informacijama, Nikčević je bio na čelu grupe koju su sačinjavali službenici nikšićke filijale i koji su po njegovim instrukcijama ,,raspoređivali“ i podizali novac klijenata bez njihovog znanja.

Izviđaj je pokrenut početkom 2011. godine po prijavi menadžmenta centrale CKB-a.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci