Blokada puta na Bogetićima: “Cilj popisa da se umanji broj Crnogoraca i vjernika CPC”

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 13.10.2023. u 16:19
Na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u mjestu Bogetići počela je blokada saobraćaja koja će, kako je najavljeno, trajati do 18 časova.

Okupljeni, u organizaciji Crnogorske konzervativne partije (CKP) sa NVO “Perjanici”, protive se predstojećem popisu koji je najavljen od 1. do 15. novembra. Ovo je prvi od tri najavljena protesta.

Predsjednik te partije Boris Lalović kazao je da je Monstat namjerno napravio više od 20 nepravilnosti prilikom popisa.

Prema njegovim riječima, popis ima za cilj da se umanji broj Crnogoraca i vjernika Crnogosrke pravoslavne crkve.

“Ovo je protest, a onda ide bojkot, a na svu žalost, moraćemo da pokrenemo i opstrukciju, ako se ne uvaže naši zahtjevi. Kada krene proces opstrukcije, mi smo svjesni da će krenuti i proces hapšenja. To nije problem za nas. To je problem koji predsjednik Vučić i guverner Milatović moraju objasniti svjetskoj javnosti“, kazao je danas na protestu Lalović.

Protest je najavljen i u subotu i nedjelju.

Iz Uprave policije, koja je najavila da će snimti okupljanje, kazali su da će se putnička motorna vozila, kombi vozila i teretna motorna vozila do 7,5 tona preusmjeravati lokalnim putem Nikšić – Carev Most – Bogetići – Glava Zete Danilovgrad.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.