Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Božović: Nema novca za povećanje plata u prosvjeti, biće protesta

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 13.12.2023. u 16:38
Nakon sastanka s premijerom Milojkom Spajićem, iz Sindikata prosvjete poručuju da im je saopšteno kako nema novca za najavljeno povećanje zarada u prosvjeti od 1. januara. Kažu da će narednih dana upoznati javnost sa sljedećim koracima, a ne isključuju mogućnost protesta, kao ni potpunu obustavu nastave.

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović ističe da je Vlada ostala na poziciji da nema novca u budžetu za uvećanje zarada za prosvjetne radnike za iduću godinu.

"Naš glavni odbor, najveći organ u Sindikatu prosvjete, će narednih dana zauzeti stav. Moje mišljenje i očekivanje je da, s obzirom na sve ono iz prethodne godine, gdje smo praktično uvjeravani da ćemo dobiti 10 odsto uvećanja, a sada eto ispostavlja se da nema 10 odsto, da će prosvjetni radnici reagovati. Biće određena reakcija Sindikata prosvete, to sigurno", istakao je Božović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.