Brisel: ALFA Centar obilježio desetogodišnjicu rada

7b1fbaf9c7f085d347d77716a26d0d5af6b1993eb0dc1d2487975b4efcb4cb6c
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.04.2016. u 16:58

U prisustvu velikog broja zvanica iz diplomatske zajednice, evropskih institucija,  NATO-a, partnera i prijatelja u Briselu sinoć je svečanim prijemom obilježena desetogodišnjica rada ALFA Centra.

„U svakom demokratskom društvu dijalog je najbolji način da se analiziraju društvena i politička kretanja i donesu stavovi o važnim pitanjima. ALFA Centar od samog početka njeguje ovu kulturu posebno kada se radi o članstvu u Alijansi. Odlikuje ih visok stepen profesionalizma i posvećenosti i zato im treba odati posebno priznanje,“ rekao je Robert Pščel iz Odsijeka za javnu diplomatiju NATO-a.

Prijemu su prisustvovali ministar prosvjete Predrag Bošković, ambasador Crne Gore u Belgiji, Vladimir Radulović i učesnici studijske posjete NATO štabu i vojnoj komandi SHAPE,  predstavnici Građanskog pokreta „URA“, Mirovnog pokreta „Ne u rat – Ne u NATO“, Građanskog pokreta „Alternativa“, Eparhije Budimljansko-nikšićke,  „Socijalističke narodne partije“, „Demokrata“ i „Pozitivne Crne Gore“.

„Misija koju smo pred sobom postavili 2006. godine još nije završena i zato večeras ne slavimo, već samo obilježavamo prvu dekadu doprinosa ALFA Centra demokratskim promjenama u Crnoj Gori. Vizija građanske, demokratske i sigurne Crne Gore, članice NATO Saveza i Evropske Unije je svakako vizija svih naših građana koji cijene vrijednosti pravne države, aktivnih građana i demokratskih reformi. Jedna nova, drugačija Crna Gora koju će u sigurnom i bezbjednom okruženju unaprijeđivati nove generacije i koja će sigurno biti kvalitetno mjesto za život“, istakao je Aleksandar Dedović, direktor ALFA Centra.

Prijem je organizovan u galeriji „Rasaart“ koja je prepoznata kao mjesto kulturne razmjene i prezentacije crnogorske umjetnosti u Briselu. Dobrodošlicu zvanicama poželjela je Nikol Sions Đurović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.