Britanci donirali nikšićkim vatrogascima kamion za gašenje požara

Organizacija Florijan
 • Autor onogost.me
 • 23.05.2023. u 19:04
Britanska organizacija "Operacija Florijan" donirala je vatrogasni kamion Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Trubjela.

Ova donacija britanske organizacije Operacija Florijan crnogorskom Savezu vatrogasaca je realizovana posredstvom britanske ambasade u Podgorici.

Kako je saopšteno iz ove organizacije, kamion ima kompletnu opremu za intervencije u požarima, kao i za spasavanje povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama.

Osim kamiona, donacija uključuje i mobilnu pumpu za vodu, hidraulični alat za razvaljivanje automobila, uniforme i ličnu zaštitnu opremu.

Džeremi Apton i Dejvid Trajumf iz organizacije kazali su da im je cilj da širom Crne Gore pomognu vatrogasne jedinice kroz pružanje obuka i eventualno donaciju opreme.

Istakli su da veliku zahvalnost za ovu donaciju duguju i sponzorstvu Rotari kluba u Mančesteru, a nadaju se da će ova saradnja dalje povezati rotari klubove u UK i Crnoj Gori.

Šefica političkog odsjeka u britanskoj ambasadi Rejčel Desuza kazala je da joj je drago što je ambasada učestvovala u ovoj donaciji kako bi pomogli bolju pripremljenost vatrogasnog društva Trubjela uoči požarne sezone-

„Opipljive donacije i obuke svjetske klase za vatrogasce u Crnoj Gori nastavljaju da unapređuju ovu entuzijastičnu i profesionalnu službu. Ove profesionalne službe sarađuju sa svima, bez obzira na političke i druge kulturne različitosti, zarad dobrobiti svih građana Crne Gore“, zaključila je ona.

Organizacija Operacija Florijan je neprofitna organizacija sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu koja nudi međunarodnu podršku vatrogasnim službama širom svijeta.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.