Brucoši, dobrodošli!

poiuhzgvbnjuzg
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2018. u 10:43

Za Nikšić kažu da je grad piva i čelika, ali ništa manje nije prepoznat ni kao studentski grad. Istaknuto je to danas na Filozofskom i Filološkom fakultetu, gdje je upriličen prijem za novu generaciju studenata.

“Diploma profesora vam daje za pravo da se bavite najsvetijom dužnošću današnjice – vaspitanjem i obrazovanjem mladih ljudi”,  kazao je brucošima u pozdravnom govoru Goran Barović, dekan Filozofskog fakulteta tražeći od studenata trud i zalaganje na putu visokog obrazovanja.

“Morate biti svjesni da vas čekaju velike obaveze, veliki rad i veliko odricanje, ali i veliki uspjeh. Nije mala stavr biti profesor, iako će neko reći da su danas na snazi neke druge vrijednosti. Ne dozvolite da vam hvalisavi i samouvjereni vlasnici raznoraznih restrana, firmi, privatnih aviona, luksuznih stanova drže lekcije o uspjehu, jer vi treba da budete profesori, a oni su samo vlasnici kubika, metara, kvadrata”, poručio je Barović i obećao podršku studentima u svakom trenutku njihovog školovanja.

“Kad bude trebalo staćemo iza vas, ne da se sakrijemo, već da vas podržimo i gurnemo naprijed. Kad bude trebalo staćemo pored vas, ne da se upoređujemo sa vama, već da vas zagrlimo”, istakako je on.

Na Filozofskom fakultetu upisalo se 315 studenata. Fakultet trenutno na devet studijskih programa broji blizu 1.500 studenata na osnovnim, magistarskim i doktorskim studijama. Angažovano je 90 profesora i oko 40 saradnika.

A da su napravili lijep izbor u kojem ih od srca podržava kazao je studentima dekan Filološkog fakulteta Dragan Bogojević.

„Ja sam ubijeđen da ćete vi u svim profesorima i svim kolegama koji rade na ovom fakultetu imati najbolje saradnike, najbolje prijatelje, ljude od kojih možete saznati mnogo toga što će vama trebati u vašem budućem pozivu“, istakao je on i dodao da taj poziv može biti u različitim sferama.

„Vi znate da ne može i ne mora svako da se bavi pedagoškim radom kada se završi ovaj fakultet, ali i pored toga ono što ćete ovdje saznati nudi vam široku lapezu izbora zanimanja – od javne i državne uprave do turističkog sektora, turističke privrede, ekonomije… tako da se nadam da ćete na toj širokoj „trpezi“ mogućih i potencijalnih poslova na kraju uspjeti da nađete svoje mjesto“, kazao je on i poželio studentima dobrodošlicu i sreću u nastavku školovanja.

Jedan od onih koji su danas počeli svoje visokoškolsko obrazovanje je naš sugrađanin Mihailo Kankaraš. On je završio Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu, a za Filološi fakultet se, kaže, odlučio iz više razloga.

„Volim književnost, zbog toga sam upisao smjer Crnogorski jezik i književnost. Pored toga, ovdje mi je blizu, to je bio isto važan razlog za ovu odluku. Ne volim ništa da predviđam, ali mogu da obećam da ću vrijedno učiti“, kazao nam je on.

Na Filološkom fakultetu upisano je 310 brucoša.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.