Čeka se odgovor tužilaštva po prijavi protiv Velizara Vojinovića

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 05.10.2022. u 14:47
Prije pola godine uprava nikšićkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora te firme Velizara Vojinovića, a ovih dana zatražiće od Vrhovnog državnog tužilaštva odgovor da li je formiran predmet po prijavi i ukoliko jeste u kojoj je fazi.

Prijava je podnesena u aprilu Odjeljenju za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Nikšiću zbog zloupotrebe službenog položaja.

“Kako smo obaviješteni, krivična prijava proslijeđena je VDT-u, ali do danas nemamo informaciju da li se po njoj postupa. Stoga ću uputiti dopis VDT-u kojim ću tražiti da mi odgovore da li se nešto po tom pitanju radi, hoće li i kada, naveo je izvršni direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Željko Cicmil.

Ovo preduzeće je, kako je utvrđeno internom revizijom poslovanja, do 1. septembra prošle godine imalo gubitke od oko tri miliona eura, kao i brojne nepravilnosti po pitanju korišćenja određenih privilegija koje je, kako se sumnja, Vojinović kao direktor imao. Krivičnom prijavom obuhvaćen je iznos od oko 150.000 eura, a prema riječima Cicmila, vjerovatno će iznos biti i veći kada se pokrene postupak i otvori predmet.

Vojinović je 2016. godine bio predsjednik Upravnog odbora „Vodovoda i kanalizacije“, a od 2017. do maja 2021. godine direktor tog preduzeć kada je na lični zahtjev razriješen dužnosti.

 

Izvor: rtnk.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.