Čekaju saglasnost Agencije da “upale” kamere na Trgu

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 22.08.2023. u 08:08
Ludi “ljetnji ples” u gluvo doba noći nikšićim korzom. Sve to zabilježila je kamera telefona mladića, učesnika događaja, ali ne i kamere na gradskom Trgu.

Iako je bezbjednosni video-nadzor postavljen na Trgu slobode, u ovom, ali i u nekim ranijim slučajevima, nije bio od koristi.

Iz Komunalne policije za portal Onogošt kažu da kamere i dalje nijesu u funkciji.

“Poslat je zahtjev za izdavanje saglasnosti Agenciji za zaštitu ličnih podataka, a po dobijanju iste kamere na Trgu će biti stavljene u funkciju, kao i kamere na javnim površinama koje su prepoznate kao lokacije na kojima se formiraju divlje deponije”, navodi se u odgovoru Komunalne policije, ne precizirajući kad je zahtjev poslat.

Dok se čeka dozvola Agencije da se kamere “upale”, podsjećamo da su u oktobru prošle godine iz Komunalne policije obećali ažurnost kada je u pitanju tehnički dio posla.

„U ovom periodu vrši se popravka i instaliranje video-nadzora i pristupa u prostorijama Komunalne policije, a nakon završetka istog pristupićemo utvrđivanju ispravnosti video- nadzora na Trgu slobode i drugih činjenica vezanih za praćenje istog“, kazali su u oktobru.

Koliko su kamere plaćene, kad su postavljene, koja ih je firma ugradila – iz Opštine Nikšić tad nijesu odgovorili.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.