Četiri hapšenja tokom praznika zbog nasilja u porodici, 46 zbog vožnje pod dejstvom alkohola

policija_tviter
Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 03.01.2023. u 10:03
Načelnik Operativno-komunikacionog centra Uprave policije, Mladen Marković, kazao je da je proslava Nove godine u Crnoj Gori protekla mirno, a da se taj trend nastavio i u proteklih par dana.

Kada su u pitanju granični prelazi, registrovano je oko 165.000 ulazaka i izlazaka, 85.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Marković je u Bojama jutra naveo da je za prethodna tri dana registrovano 14 krivičnih djela, najviše krađa. Nije bilo težih krivičnih djela, a evidentiran je samo jedan slučaj porodičnog nasilja, kada su u pitanju krivična djela.

Sa druge strane, bilo je 11 prekršaja koji se tiču oblasti porodičnog nasilja, od čega su četiri osobe uhapšene.

Prema podacima policije, u Budvi i Kotoru je na koncertima za doček Nove godine bilo po 20.000 posjetilaca, ali i rekordnih 45.000 na koncertu 1. januara u Budvi.

Mirković je naveo i da je bilo deset prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, a sedam osoba je uhapšeno. “Dominantno su bili fizički napadi i drsko ponašanje, kao možda i najblaži oblici narušavanja javnog reda i mira”, kazao je on.

Bilo je 49 saobraćajnih nezgoda, 20 osoba je lakše povrijeđeno. Uhapšeno je 46 osoba, zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Marković je istakao i da nije bilo evidentiranih slučajeva upotrebe vatrenog oružja.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).