CGO: Manje od petine građana smatra da socijalne politike obezbjeđuju starima dostojanstven život

CGO
 • Autor onogost.me
 • 20.08.2023. u 11:56
Manje od petine građana i građanki Crne Gore (18,2 odsto) cijeni da socijalne politike i prakse u našoj državi obezbjeđuju starim licima dostojanstven život, dok je više od trećine (36,9 odsto) rezolutno da im sistem to ne osigurava - kazali su iz Centra za građansko obrazovanje.

Ovo su, kako navode iz ove nevladine organizacije, nalazi koji su dio projekta “Kakva nam država Crna Gora treba?”, koji realizuju uz podršku njemačke Fondacije Friedrich Ebert (FES) i u saradnji sa agencijom DAMAR

“Više od dvije petine (44,9 odsto) građana smatra da se radi samo o djelimičnim uslovima u kojima oni mogu imati pristojne uslove života”, rekli su iz CGO-a na društvenoj mreži Iks (X), nekadašnjem Tviteru.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.