Članovi NVO „Zagrad Montenegro“ položili cvijeće na spomenik narodnom heroju Danilu Bojoviću

aaa
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.07.2018. u 08:26

Povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, članovi nevladine organizacije "Zagrad Montenegro" položili su cvijeće na spomenik narodnom heroju Danilu Bojoviću, na planini Konjsko gdje je 1943. godine poginuo.

Bojović je bio jedan od komandanata i organizator Trinaestojulskog ustanka u Nikšiću. 

“Ovim činom smo dali počast i ostalim narodnim herojima koje je Župa dala, Dušanu Bojoviću, Milinku i Milisavu Đuroviću, Petru Jovanoviću i svim učesnicima Narodnooslobodilačke borbe, antifašistima. Oni su ugradili sebe u državotvorno biće naše države. Naša je obaveza i odgovornost više da to vrednujemo. Mladi ljudi treba da bolje razumiju tekovine prošlosti, kako bi osigurali budućnost koja zavisi od njih“, kazao je izvršni direktor pomenute NVO, Ivan Đurović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.