Crnogorska policija od sjutra u novim uniformama

nove_uniforme1
  • Autor onogost.me
  • 31.10.2016. u 11:26

Službenici Uprave policije MUP-a od sjutra će nositi nove policijske uniforme. Plave uniforme, po kojim su ranije bili prepoznatljivi, biće zamijenjene tamnijim kompletima, koji su skoro pa crne boje.

Saopšteno je da se sa primjenom nove uniforme počinje, kako dodaju iz MUP-a, shodno Naredbi koju je MUP donio 30. septembra ove godine, na osnovu čl. 38 Zakona o državnoj upravi.  

Nova uniforma koju će nositi službenici Uprave policije, a koja je javnosti predstavljena u januaru ove godine, po izgledu i karakteristikama, kako tvrde u MUP-u, zadovoljava standarde savremenih evropskih policija.

Značajno je što je, kako su saopštili, uniforma kvalitetnija, udobnija i funkcionalnija od dosadašnje, što će policijskim službenicima olakšati obavljanje redovnih i vanrednih zadataka i radnih obaveza u svim prilikama i vremenskim uslovima.

“Komisija koja je formirana na nivou MUP-a i Uprave policije je, podsjećamo, predano radila tokom 2015. godine kako bi se došlo do najboljeg rješenja po ovom pitanju koje će ne samo biti korisno već koje će i doprinijeti imidžu policijskih službenika. Tenderska procedura je takođe završena tokom prošle godine i shodno tome je naručeno 3.150 kompleta uniformi. Ovaj projekat je realizovan uz podršku resornog Ministarstva i Vlade”, kazali su iz MUP-a.

Iz Ministarstva izražavaju zadovoljstvo zbog primjene nove policijske uniforme, a MUP i Uprava policije će se, kako tvrde, potruditi da i u narednom periodu, kroz obnavljanje potrebnih materijalnih i tehničkih resursa u zakonskim procedurama, doprinose stvaranju preduslova za postizanje mjerljivih rezultata rada u oblasti policijskog djelovanja.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.
Prije pola godine uprava nikšićkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora te firme Velizara Vojinovića, a ovih dana zatražiće od Vrhovnog državnog tužilaštva odgovor da li je formiran predmet po prijavi i ukoliko jeste u kojoj je fazi.