Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crveni krst besplatno dijeli 312 invalidskih kolica

invalidska-kolica-1111
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.08.2016. u 14:32

U okviru saradnje sa američkom dobrotvornom organizacijom LDS Charities, Crveni krst Crne Gore ovih dana je dobio pošiljku od 312 invalidskih kolica koja će biti na raspolaganju svim pojednicima u Crnoj Gori kojima je takva vrsta podrške potrebna.

„Ovom prilikom pozivamo sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom“, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. 

„Naime, sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider koja su namijenjena osobama koje dosta vremena provode vani“, navodi se u saopštenju.

Tokom višegodišnje saradnje sa LDS Charities, Crveni krst Crne Gore je dobio 4 pošiljke invalidskih kolica (1165 komada), a sa ovom posljednjom ukupno 1477 komada. Do sada je preko 800 kolica podijeljeno širom zemlje. Ukupna vrijednost posljednje pošiljke iznosi oko 30 000 američkih dolara.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci