Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Čudo od djeteta – Sofija Burić

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 16.06.2024. u 08:20
Nikšić je odavno prepoznat kao grad talenata. Jedan od bisera, nedavno okićen svjetskom slavom, je i Sofija Burić, prvakinja svijeta u plesu, u hip hop kategoriji.

Kako je Sofija došla do planetarnog uspjeha, kako je tekao njen put, kao i šta su njeni planovi za naredni period, Sofija je odgovarala za sajt Omladina.

Prije nekoliko mjeseci si na svjetskom prvenstvu u plesu postala prvak svijeta u hip hop kategoriji. Kako si se osjećala u tom trenutku kad su te proglasili za pobjednika?

Taj osjećaj je bio predivan. Kao da sam bila u snu. U solo kategoriji takmičila sam se dva dana. U kategoriji od 260 djece došla sam do finala što je već bio uspjeh. Ali osvojiti zlato u tako jakoj konkurenciji mi se i dalje čini nestvarno pogotovo jer sam na takmičenje otišla sa povredom. Ipak, želja da budem što bolja je bila jača. Moj tim, treneri i ja smo plakali od sreće. Presrećna sam.

Kakve su bile pripreme za takmičenje i koliko truda se uložilo u sve?

Pripreme su trajale dva i po mjeseca i zaista smo se svi trudili da damo sve od sebe.

Sa koliko godina si počela da se baviš plesom i kako je do toga došlo?

Plesom sam počela da se bavim sa 5 godina, mada moji roditelji kažu da sam plesala od kad sam prohodala. U kući uvijek slušamo muziku i đuskamo. Moj brat sluša hip hop muziku i išao je u plesnu školu Royal. Kada sam otišla na njihov prvi koncert da ga gledam, shvatila sam da i ja želim da se upišem.

Koji su bili tvoji prvi utisci kada je sve počelo?

U početku nisam bila tako samouvjerena kao sada ali kako je vrijeme odmicalo počela sam sve više da nastupam i da se takmičim u svojoj kategoriji.

Koliko dugo si član plesnog kluba ''Royal''?

Član Royala sam već pet godina.

Šta te je u početku motivisalo, a šta te sad najviše motiviše što se tiče plesa? Da li se tokom godina promjenilo šta?

Najviše me motiviše uživanje u plesu, druženje sa drugarima iz kluba i naši zajednički uspjesi. Jako mi je važna podrška porodice kao i mojih trenera Nikoline i Miloša Adzića. Zadnjih godina pohađamo i master časove poznatih plesača iz regiona pa se i tako usavršavamo.

Koji su tvoji sljedeći koraci i šta je planirano za naredni period?

U toku su pripreme za evropsko prvenstvo u Poljskoj koje će se održati u junu. Takođe planiram da idem na plesni kamp u Plužinama gdje će učestvovati plesni treneri iz susjednih država. Prošlog mjeseca osvojila sam prvo mjesto na državnom prvenstvu u kategorijama solo, prvo mjesto u kategoriji battle, prvo mjesto u popping-u kao i prvo mjesto u kategoriji hip hop formacija. Na gali sam osvojila i novčanu nagradu.

I za kraj, šta bi voljela da poručiš svojim vršnjacima? Koju poruku bi željela da im pošalješ?

Poručila bih im da rade ono što vole, budu uporni i da vjeruju u svoje snove.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu TVCG ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.