Dani pastrmke ovog vikenda u Pivi

download_1
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 19.07.2016. u 15:01

Turistička manifestacija pod nazivom Dani pastrmke održaće se ovog vikenda u Pivi. 

Direktor festivala, Slađan Blagojević, saopštio je da će jubilarni deseti festival organizovati Centar za razvoj Pive uz podršku Nacionalne turističke organizacije (NTO) i nekoliko sponzora, pri čemu će svi programi biti izvedeni u kampu Vrbnica u Stabnima kod Plužina.

“Program će početi u petak od 17 sati, otvaranjem izložbe fotografija umjetničkog fotografa Dimitrija Labudovića. U subotu u deset sati počinje degustacija pastrmke, a od 12 sati goste će zabavljati najpopularniji hip-hoper u regionu, MC Niggor, koji će se okušati i u pripremi pastrmke”, navodi se u saopštenju.

U nedjelju će, kako se dodaje, biti organizovane pješačke ture na Stabanjska jezera i Prutaš.

„Cilj manifestacije je promocija turističkih potencijala i prirodnih ljepota, zdravog načina života i zaštite životne sredine, kao i pospješivanje poribljavanja rijeka i jezera, zaštitu ribljeg fonda i promociju proizvodnje u ribnjacima“, navodi se u saopštenju.

Manifestacija, kojom počinje tradicionalni Festival svježine, popularni Fiju fest, ove godine će, kako se dodaje, biti proširena na Šavnik i Žabljak, zahvaljujući podršci Turističke organizacije Šavnik, kao i jednom broju proizvođača pastrmke sa durmitorskog područja.

„Tokom narednih sedam vikenda, kulturno-umjetnički i zabavni program biće organizovan i u Šavniku, kao i u šest eko turističkih kampova i sela na rijekama Bijeloj, Komarnici, Tari i Pivi“, precizirao je Blagojević.

On je kazao da će organizatori, kao i prethodnih devet godina, nastaviti da se bave i edukacijom stanovništva kako bi se organizovali slični događaji i bolje promovisali sopstvenu proizvodnju i turističke potencijale.

„Manifestacija je opstala zahvaljujući trudu volontera i pomoći nekoliko pokrovitelja kojima će, u znak zahvalnosti, u subotu biti dodijeljene povelje. Među njima su pivara Trebjesa, vinarija Neksan i građevinsko preduzeće Fidija“, zaključuje se u saopštenju.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.