Darko Žižić učestvovao na najvećoj međunarodnoj smotri vatrogasaca u Berlinu

naslovna
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.10.2015. u 10:39

„Sa ovakvim vježbama postajemo zreli i potpuni kao spasici“, ukratko je Darko Žižić sumirao četvorodnevnu smotru vatrogasaca u Berlinu, tzv Rescue days, koja je ove godine okupila preko 800 spasilaca iz dvadesetak zemalja širom svijeta.

Darko, koji je i dosad išao na vježbe u organizaciji firme Weber rescue  sistems, specijalizovane za pravljenje alata za spašavane iz saobraćajnih nesreća, kaže da je ovo bez sumnje najbolja na kojoj je učestvovao.

„Bio je to veliki skup na kojem smo razmijenili iskustva. Sada mogu reći da sam kompletniji kao spasilac jer imam nova iskustva kada je u pitanju kidanje novih i hibrid vozila“, kazao je on dodajući da su za potrebe vježbe uništena 24 nova automobila, 130 starijih modela, 6 kamionskih kabina, 6 kombija i jedan autobus.

Darko je član nikšićke Službe zaštite i spašavanja i prvi je spasilac iz regiona koji je učestvovao na ovoj smotri koju tradicionalno organizuje firma Weber.  Svrha vježbe je da vatrogasci upoznaju  sa problematikom novih vozila koja stvaraju probleme prilikom vađenja povrijeđenih, jer je, kako je kazao Darko, veoma teško kidati konstrukcije novih automobila.

On je dobio pozivinicu jer je dosad učestvovao na više seminara koje je organizovao „Weber“. Prethodne vježbe je sam plaćao, dok je ovog puta on platio osiguranje, smještaj i boravak platio je „Weber“, a opština Nikšić finansirala je put. 

Našeg spasioca u Berlinu je dočekala i predstavnica crnogorske ambasade Danijela Mirjačić. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.