Delegacija Saveza izviđača Crne Gore u Koreji na 25. džemboriju: Žive svoj san

Facebook
 • Autor onogost.me
 • 07.08.2023. u 17:02
Delegacija Saveza izviđača Crne Gore od ukupno 26 članova nalazi se u Koreji na 25. džemboriju, gdje zajedno sa preko 45 000 drugih izviđača živi svoj san.

“Na samom početku bilo je puno izazova oko same organizacije, jer su tropske temperature zaista uticale na sve nas. Zbog velikih vrućina UK, USA, Singapur, Australija i Novi Zeland napustile su džembori, mi smo odlučili da ostanemo do kraja, jer smo bili spremni za ovakve uslove”, naveo je predsjednik je  Saveza izviđača Crne Gore, najveće omladinske organizacije u Crnoj Gori Peko Vukadinović na svom Facebook-u.

Danas se, kako kaže, javlja novi problem, tajfun koji se kreće iz pravca Japana prijeti da napravi ozbiljnu štetu regionu gdje se nalazi naš kamp, zato već sjutra kreće evakuacija izviđača.

“I ako neki mediji neodgovorno izbacaju neprovjerene informacije, važno je da znamo da smo svi i dalje u kampu, zdravo i veselo i zabavljamo se odlično, po planu sjutra idemo za Seul, bićemo smješeni u hostelima, školama, kampusima i program će se nastaviti u Seulu”, dodaje on

Plan evakuacije je, objašnjava, jasan, kamp prvo napuštaju maloljetni učesnici i sa njima idu dva punoljetna vodnika i jedan član CMT-a.

“Ostali poslednji napuštaju kamp da kao dio IST-a spakuju opremu, pomognu organizatoru i budu na usluzi! Savez je u kontaktu sa roditeljima, ambasadom, Vladom Crne Gore. Još jedna avantura za pamćenje”, dodao je on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Direktorica Osnovne škole (OŠ) "Braća Bulajić" u Vilusima Dragana Vujović kaže da su ove godine na objektu škole urađeni vrijedni radove koji su realizovani uz pomoć bivših učenila i uz pomoć resornog ministarstva.