Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Devet kandidata ispunjava uslove konkursa za direktora UP, provjera 16. februara

3028110_20190216190244_5c685a6ab789684e9f089019jpeg_ls-678x381
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.02.2021. u 07:46

Provjera znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina kandidata koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za radno mjesto direktora Uprave policije održaće se 16. februara, saopštila je Uprava za kadrove. 

"Postupku provjere kompetencija, znanja i sposobnosti mogu pristupiti samo kandidati sa Liste kandidata koji ispunjavaju uslove predmetnog konkursa: Dragan Radonjić, Dragan Klikovac, Zoran Brđanin, Zoran Braunović, Dražen Vuković, Milan Delić, Dragan Arsović, Siniša Kovačević i prof. dr Vojo Laković", navode u Upravi za kadrove.

Kako se dodaje, provjeru kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata obavlja Komisija.

“Postupak provjere počinje testiranjem u pisanoj formi. Testiranje u pisanoj formi podrazumijeva izradu pisanog rada koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapredenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja”, ističu u Upravi.

Pojašnjavaju da se potom obavljaju strukturirani intervjui sa svakim kandidatom koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi.

“Na strukturiranom intervjuu kandidat pred svim članovima Komisije izlaže pisani rad, nakon čega se kandidatu postavljaju pitanja. Na strukturiranom intervjuu ocjenjuju se kompetencije, liderstvo; usmjerenost na rezultate; saradnja: komunikacija i inovativnost”, zaključuju u Upravi za kadrove.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U osnovnim školama u Crnoj Gori od školske 2024/2025. godine nastava po CLIL pristupu biće zastupljena u 12 odjeljenja prvog razreda, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete nauke i inovacija.
Registrovan je jači zemljotres, sa epicentrom 22 kilometra jugozapadno od Medove (Albanija), saopšteno je Sektora za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.