Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dječiji dispanzer u Nikšiću biće rekonstruisan

Nemanja Vuković/Facebook
 • Autor onogost.me
 • 26.12.2023. u 22:07
Nikšićki Dječiji dispanzer biće rekonstruisan, a sredstva su obezbijeđena iz kapitalnog budžeta Crne Gore na predlog kluba Demokrata.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković kazao je da je menadžment Doma zdravlja obezbijedio projekat adaptacije za oba sprata.

To znači, prema riječima Vukovića, da se tender može raspisati odmah, što je, kaže, naročito važno jer je već okončan tender za projekat energetske efikasnosti (zamjena bravarije i rekonstrukcija fasade).

„S tim u vezi, smatrali smo da je najbolje da se u istoj godini pristupi realizaciji projekata energetske efikasnosti i adaptacije unutrašnjosti Dispanzera, što će biti od velikog značaja kako za naše najmlađe sugrađane i njihove roditelje, tako i za medicinski i nemedicinski kadar koji tu radi", kazao Vuković.

On je zahvalio poslanici Demokrata Anđeli Peković Vojinović i Vladi Crne Gore što su odmah prihvatili predlog koji je uputio zajedno sa direktorkom Doma zdravlja, Verom Bulatović, da se u kapitalni Budžet za 2024. godinu amandmanski uvrsti projekat adaptacije Dječijeg dispanzera u Nikšiću.

„Mnogo se radujem što je Vlada prihvatila naš predlog, jer je stvarno reskonstrukcija i adaptacija Dječijeg dispanzera stvar od nemjerljivog značaja i javnog interesa za Nikšić. Deca su naše blago i budućnost, i neprihvatljivo je da se liječe u nehumanim uslovima. Kao što je neprihvatljivo da ljekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje rade u takvim uslovima“, kazala je Anđela Peković Vojinović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.